Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Ντόρα Πούλμαν στη γκαλερί Frédéric Moisan στο Παρίσι

Έκθεση της Ντόρα Πούλμαν στη γκαλερί Frédéric Moisan στο Παρίσι

Η Γκαλερί Frédéric Moisan σε συνεργασία με την Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 αναδρομική έκθεση του ζωγραφικού έργου της Ντόρας Πούλμαν, αναγνωρισμένης καλλιτέχνιδας τόσο στην Ελλάδα όπου ζει και εργάζεται όσο και στο εξωτερικό.


Η Ντόρα Πούλμαν υπήρξε μαθήτρια του μεγάλου ζωγράφου και καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας, Γιάννη Μόραλη και είχε κερδίσει την βαθιά εκτίμησή του.


Η καλλιτέχνης, πιστή στο αρχικό της όραμα το οποίο ανανεώνει πάντα με ουσιαστικό τρόπο, διανύει σήμερα μια περίοδο αναβρασμού και μεγάλης δημιουργικότητας. Το έργο της έχει φτάσει σε μια άνευ προηγουμένου ωριμότητα χάρη στο μουσικό ρυθμό και τους παλμούς του σχεδίου που υποβάλλονται από τη δεξιοτεχνία του χρωστήρα της.


Υπάρχουν έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων της περιόδου 1990-1996, στα οποία η καλλιτέχνης, αφήνει μέσα από τα σκούρα χρώματα των επιφανειών των έργων της, να διαγράφονται με λεπτές φωτεινές γραμμές ακαθόριστα σχήματα που ζωντανεύουν από έντονες χρωματικές κηλίδες, δημιουργώντας μια ονειρική ατμόσφαιρα.


Επίσης παρουσιάζονται έργα μεγάλων διαστάσεων της περιόδου 1998-2000, όπου εξελίσσοντας, επαγωγικά, την εικαστική της έκφραση από την αρχή της καλλιτεχνικής της πορείας, μέχρι σήμερα, η ταλαντούχος ζωγράφος δημιουργεί, σε κάθε περίπτωση, ένα απόλυτα προσωπικό έργο θεμελιωμένο πάνω στο σχέδιο. Σχέδιο με κάρβουνο, που συνυπάρχει με χρώμα σε ακρυλικό. Χρώμα που διαφοροποιείται ανάλογα με την έμπνευση, σε τόνους και σε ένταση.

 
Και τέλος έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων 2011-2013, μη έχοντας κανένα παραστατικό στοιχείο, που να συνδέεται άμεσα με την ορατή πραγματικότητα. Η καλλιτέχνης με την γραφή του κάρβουνου στο λινό πανί, δημιουργεί μια επικοινωνία συναισθηματική και βαθιά συναρπαστική. Προικισμένα με τον παλμό της ψυχής της, τα έργα της ζωγράφου, τεκμηριώνουν την απόλυτα προσωπική και ενστικτώδη διασύνδεση της εικαστικής της χειρονομίας με τον ψυχισμό της. Με τους ρυθμούς της ψυχής της ζωγραφίζει, προικίζοντας αυτοδύναμα τα έργα της με μια ανείπωτη ποίηση.


Είναι η «Ιδέα» της κίνησης η οποία, ενσαρκωμένη στους πίνακες της Ντόρας Πούλμαν, μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε μέσω της φυσικής τους παρουσίας τη μεταφυσική τους πτυχή.

Σχετικές ειδήσεις
Ένα Ελληνικό καλοκαίρι, έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
10.02.2017 16:26
Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την καινούργια δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη με τον τίτλο “Ένα Ελληνικό καλοκαίρι“.
Ο Αττίκ στο Παρίσι, έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
27.01.2017 14:46
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο Παρίσι του Αττίκ! Σχέδια, παρτιτούρες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας μεταφέρουν στο μαγευτικό Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα.
Αίθουσα Τέχνης Δεσμός Revisited: έκθεση στη γκαλερί ΑΔ
18.01.2017 13:14
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 12:00 η γκαλερί ΑΔ εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Αίθουσα Τέχνης Δεσμός Revisited”.
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.