Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Μεσολόγγι μέσα από την τέχνη

Το Μεσολόγγι μέσα από την τέχνη
Πώς είναι το Μεσολόγγι σήμερα; Και μάλιστα πώς είναι μέσα από την τέχνη; Η αίθουσα τέχνης έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου μας παρουσιάζει έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, με θέμα Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη.
Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου εγκαινιάζει.

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση επτά καταξιωμένων εικαστικών δημιουργών. Οι Γ. Αντωνόπουλος, Μ. Γεωργιλάκης, Δ. Κατσιγιάννης, Σπ. Κουρσάρης, Θ. Μακρής, Κ. Νταούλας και Β. Τάγκαλος, περιπλανήθηκαν στα τοπία, τα χρώματα, τις μνήμες και το παρόν της ιερής πόλης του Μεσολογγίου. Το αποτέλεσμα συντίθεται από ένα κράμα εσώτερων προσεγγίσεων και παλλόμενων απεικονίσεων.

Ο Γ. Αντωνόπουλος εμπνέεται από το ασημί-γκρίζο χρώμα και την υγρασία του Μεσολογγίου ενώ στα γλυπτικά έργα του ο Μ. Γεωργιλάκης παρουσιάζει μία δική του γνώριμη εικόνα, τις βάρκες με το βαρκάρη της λιμνοθάλασσας, δύο στοιχεία που συγκροτούν μια ενιαία –συνεχή φόρμα μέσα σε ένα τέλειο σκηνικό.

Τόπος μετάβασης στους δρόμους των προσωπικών του επιλογών γίνονται για τον Σπ. Κουρσάρη η άπειρη γοητευτική λιμνοθάλασσα σε μια αμφίδρομη σχέση με το Ιόνιο. Ταυτόχρονα, ο Δ. Κατσιγιάννης περιγράφει με τις ακουαρέλες του εικόνες και σκηνές από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Στις εικόνες που δημιούργησε ο Κ. Νταούλας σμίγουν σαν ανοιχτά σύνορα η φλόγα της θυσίας και η ανθρώπινη πίστη, ενώ εικόνες εσωτερικών αναζητήσεων και ανομολόγητων συναισθημάτων πηγάζουν από τα τοπία του Θ. Μακρή.

Τέλος, η ιστορία, η ποίηση και η ατμόσφαιρα της πόλης και της λιμνοθάλασσας που την περιβάλλει, προκάλεσαν τον Β. Τάγκαλο να ταξιδέψει και να ζωγραφίσει τον μαγικό αυτό τόπο.
Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη στο πατάρι #5 στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
21.02.2017 10:20
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ θα φιλοξενήσει και φέτος την καθιερωμένη εδώ και τέσσερα χρόνια Τέχνη στο Πατάρι, μια ομαδική εικαστική έκθεση που προτείνει μικρούς θησαυρούς τέχνης στο πατάρι του Ιανού.
η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ: Ομαδική έκθεση στη Φωκίωνος Νέγρη 16
19.09.2016 13:08
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στη ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 16, στην Κυψέλη, η Ομαδική Εικαστική Έκθεση με θέμα «η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την ΤΕΧΝΗ», σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη.