Στο Σύγχρονο Θέατρο ανεβαίνει το έργο του Ντοστογιέφσκι, Οι Δαιμονισμένοι, στηριγμένο στη διασκευή για το θέατρο του Αλμπέρ Καμύ, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Σε μια μικρή πόλη, μια παρέα νεαρών ανδρών συγκεντρώνεται γύρω από τον διανοούμενο πρώην δάσκαλό της κι ονειρεύεται ν’ αλλάξει τον κόσμο. Μόνο η καταστροφή του παλιού κόσμου, του βουτηγμένου στη διαφθορά και την ακολασία, μπορεί να σημάνει μια ελπίδα για την αποπροσανατολισμένη τους γενιά. Με τη συμβολή ενός «Σωτήρα», η αγωνιστική ορμή της ομάδας θα παρασύρει στην καταστροφή όσους αθώους γρήγορα πίστεψαν στο όραμα μιας καλύτερης ζωής. Δώδεκα άνθρωποι παλεύουν για την εξουσία αλλά και τη σωτηρία του μυαλού τους. Όταν τα αισθήματα χαθούν κι η απελπισία επικρατήσει, τα όπλα θα δώσουν τη λύση.

Ο Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκι, το 1872, ως ευαίσθητος παρατηρητής και μετέχων στις ιδέες του ένοπλου πολιτικού αγώνα που τότε ανθούν και εκφράζονται από τις τρομοκρατικές ενέργειες κάποιων μικρών ομάδων, γράφει το πολιτικό μυθιστόρημα «Οι Δαιμονισμένοι». Ο Σταύρος Τσακίρης με ένα μεγάλο θίασο σημαντικών ηθοποιών έρχεται να κάνει μια νέα ανάγνωση του ντοστογιεφσκικού αριστουργήματος, σήμερα, σε μια εποχή που ίσως σημαίνει και το τέλος της «αυθεντίας».

Συντελεστές
Μετάφραση: Δήμητρα Πετροπούλου
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά

Ηθοποιοί:
Δήμητρα Χατούπη
Αλέξανδρος Σταύρου
Ιωάννης Παπαζήσης
Κερασία Σαμαρά
Βίκυ Μαραγκάκη
Δημήτρης Μαύρος
Αλμπέρτο Φάις
Σταύρος Καραγιάννης
Αλέξανδρος Μπαλαμώτης
Στάθης Μαντζώρος
Έφη Ρευματά
και ο
Κώστας Καστανάς

Διάρκεια παράστασης 160 λεπτά περίπου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου – Δημήτρης Οικονομίδης