Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ποστ. - Ειρήνη Σουργιαδάκη

ποστ. - Ειρήνη Σουργιαδάκη

Από τις εκδόσεις Θίνες κυκλοφορεί το βιβλίο της Ειρήνης Σουργιαδάκη, με τίτλο ποστ., σε εικονογράφηση Γιώργου Τσόπανου.


Γράμματα που γράφτηκαν από κάποιον για κανένα, για κάποιον ή κάποιον άλλο. Επιστολές που καμιά φορά αγνοούν το δεύτερο πρόσωπο, που αγαπούν το για πάντα, που κλειδώθηκαν σε συρτάρια για χρόνια, στάλθηκαν σε λάθος διεύθυνση, γύρισαν πίσω, κλάπηκαν, χάθηκαν, βρέθηκαν τυχαία σε εξερευνήσεις ερειπωμένων σπιτιών, ταξίδεψαν στη θάλασσα μέσα σε μπουκάλι, κάηκαν κάποτε, αλλά ξαναγυρίζουν απελπισμένα ή σαν σταχτιές μνήμες. Γράμματα που αναζητούν τον παραλήπτη και γράμματα που επιστρέφουν για να ψάξουν τον αποστολέα τους. Κάποια δε θέλουν να αλλάξουν χέρια  και κάποια θέλουν να ταξιδέψουν τον κόσμο. Γράμματα που συγκεντρώθηκαν μετά από κόπο ή συναντήθηκαν τυχαία. Και παρατίθενται εδώ χωρίς τέλος. Ο παραλήπτης πληρώνει το τέλος.
 

Η Ειρήνη Σουργιαδάκη γεννήθηκε στην Κρήτη, αλλά ζει πολύ στην Αθήνα και λίγο στην Αμοργό ή ανάποδα. Δεν γράφει ποτέ της γράμματα κι αν έγραφε δεν θα κατάφερνε τα  στείλει, αφού την ώρα που ξυπνάει το ταχυδρομείο έχει κλείσει.
 

Ο Γιώργος Τσόπανος είναι συλλέκτης σπάνιων γραμματοσήμων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει κανένα. Έτσι ζωγραφίζει τα δικά του, η αξία των οποίων σε λίγα χρόνια δεν θα μπορεί να μετρηθεί με κανένα γνωστό νόμισμα.
 

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Polis Art Café / Πεσμαζόγλου 5

Θα διαβάσουν:
Κέλλυ Δημοπούλου, Εικαστικός
Γιάννης Σκαρπέλος, Καθηγητής οπτικού πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γιώργος Κοτανίδης, Ηθοποιός
Δημήτρης Σωτάκης, Συγγραφέας

Τη συζήτηση συντονίζει η Ζιζή Σαλίμπα εκ μέρους των εκδόσεων «Θίνες»

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.