Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει τη πρώτη ατομική έκθεση του Δαυίδ Σαμπεθάι στην Ελλάδα, με τίτλο Interzoned. Η έκθεση ξεκινά τη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τη 1η Φεβρουαρίου 2014.

Πρόκειται για μία εγκατάσταση, ενότητες της οποίας έχουν παρουσιαστεί στη Βασιλική Ακαδημία της Σκοτίας (RSA) και για τις οποίες ο καλλιτέχνης απέσπασε το υψηλότερο βραβείο στο πλαίσιο του RSA New Contemporaries, Stevenson Painter of Merit Award, το 2013.

Τα έργα του Δαυίδ Σαμπεθάι, σχέδια, ποιήματα, μικρές ιστορίες και μουσική, όλα μαζί συνθέτουν μια προσωπική κοσμολογία, έναν μηχανισμό μετάδοσης πληροφοριών, έναν ιδιαίτερο τρόπο διαφυγής από το σύνηθες και το καθημερινό.

Συνδυάζοντας με πρωτοτυπία το φανταστικό με το πραγματικό, τα διαφορετικά μέσα – ζωγραφική, κείμενο, μουσική- και εστιάζοντας εξίσου σε κάθε ένα από αυτά, το έργο του Δαυίδ Σαμπεθάι, με τρόπο που συχνά παραπέμπει στις κινηματογραφικές αφηγηματικές πρακτικές του Ταρκόφσκι, προσκαλεί τον θεατή σε μία διαφορετική, πολυεπίπεδη προσέγγιση του εικαστικού έργου.

Το soundtrack της έκθεσης έχει επιμεληθεί ο Benjha aka Νίκος Βεζάνης σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη.