Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ICE-landing: έκθεση του φωτογραφου Σταύρου Χαρισόπουλου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

ICE-landing: έκθεση του φωτογραφου  Σταύρου Χαρισόπουλου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μια σειρά από 24 εκπληκτικά τοπία της μακρινής Ισλανδίας, φωτογραφημένα από ένα μονοκινητήριο Cessna που πετούσε σε ύψος 300 περίπου μέτρων θα εκτεθούν στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά από 12 Δεκεμβρίου 2013 – 12 Ιανουαρίου 2013.
 

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη δουλειά του εξαιρετικού Έλληνα φωτογράφου Σταύρου Χαρισόπουλου, η οποία τιτλοφορείται ICE-landing. Το απόκοσμο ισλανδικό τοπίο αποτυπώνεται στο φωτογραφικό χαρτί με ανάγλυφη, σχεδόν ζωγραφική ποιότητα , η οποία αποκαλύπτει την κρυμμένη ομορφιά μιας από τις πιο περίεργες γωνιές του πλανήτη μας.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:00 μ.μ.
 

Ο Σταύρος Χαρισόπουλος έχει αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και ασχολείται εντατικά με την φωτογραφία τοπίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες εκθέσεις (Long Exposure Photography). Tον συναρπάζει η ικανότητα καταγραφής πληροφοριών που το ανθρώπινο μάτι είναι αδύνατο να αντιληφθεί και η δημιουργία μίας ατμόσφαιρας υπερβατικού ρεαλισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Rolling Stones: Έκθεση της Όλγας Γουλανδρή στη γκαλερί Spyral Art και στο Mykonos Blu Hotel
11.07.2016 15:54
Η Όλγα Γουλανδρή, επιστρέφει στη Μύκονο, από 22 έως 31 Ιουλίου 2016 στην γκαλερί Spyral Art, με την έκθεση της «Rolling Stones», έργα από την οποία θα εκτεθούν και στο ξενοδοχείο MΥΚΟΝΟS BLU, από 26 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2016.
Πολιτιστικά Τοπία - η προσωπική ματιά του φωτογράφου: έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
12.05.2016 16:03
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει την Τρίτη, 17 Μαΐου (18:00) έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία - Η προσωπική ματιά του φωτογράφου», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.
Αφιέρωμα στην Dorothy Burr Thompson στο Λύκειο των Ελληνίδων
28.04.2016 14:49
Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει μία «Αλεξανδρινή βασίλισσα» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
06.04.2016 10:12
Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.