Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΧΜ, του Χρήστου Νικολόπουλου στο θέατρο 104

ΧΜ, του Χρήστου Νικολόπουλου στο θέατρο 104

Το θέατρο 104 παρουσιάζει το θεατρικό αναλόγιο ΧΜ, του Χρήστου Νικολόπουλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Πέμυς Ζούνη .


Έργο γραμμένο με αφορμή το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, το «ΧΜ» αποτελεί μια Χωρίς Μάσκα απόπειρα προσέγγισης της σχέσης ανάμεσα στο Χρόνο και στην Μπλανς που ίσως ενυπάρχει -ανεξαρτήτως φύλου- στην ψυχή κάθε εύθραυστου ανθρώπου, αλλά και της σχέσης ανάμεσα στο Χωριστά και το Μαζί.


Με φόντο ένα κενό λευκό δωμάτιο-καμπίνα πλοίου, οι ήρωες του «ΧΜ» επιδίδονται σε ένα διαρκές παιχνίδι ερωταποκρίσεων και ξεδιπλώνουν ιστορίες βροχής και έρωτα, πάθους και θανάτου, ζωής και θάλασσας, επιχειρώντας να καταργήσουν τις συνισταμένες και τις συμβάσεις της κρουαζιέρας τους στο κενό λευκό δωμάτιο. Με μοναδικό-απώτερο προορισμό το φως. Μέσα από την κατάργησή του.


Σκηνοθετική Επιμέλεια
Πέμη Ζούνη

Ερμηνεύουν οι Γιάννης Στάνκογλου - Θάνος Τοκάκης

Συμμετέχει ο Χρήστος Νικολόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
03.01.2017 15:13
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ανεβαίνει τον Φεβρουάριο στον «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
23.11.2016 12:03
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου, με αφετηρία τον πίνακα του Ντελακρουά «Η σφαγή της Χίου».
«DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή στο Αγγέλων Βήμα
02.11.2016 12:04
Το «DemonStraitor» του Χρήστου Καλμαντή σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαγιάννη, είναι έργο σύγχρονο, κοινωνικό και με πολιτικές προεκτάσεις που θίγει το πάντα επίκαιρο θέμα της ατομικής ευθύνης και της προσωπικής μας επαναστατικότητας.
Οστέα Ξηρά Σφόδρα, από τον Περικλή Μουστάκη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
03.03.2016 13:40
Οστέα Ξηρά Σφόδρα περί μνήμης θανάτου. Με αφορμή την προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ και ένα κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση