Σαν την επιστροφή στη βάση – μετά από τις περιοδείες μου σε Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία – αυτά τα gigs στο Half Note με κάνουν και αισθάνομαι όπως όταν παίζω στα clubs στο Greenwich Village στην Νέα Υόρκη, όπου ζεις και αναπνέεις τον απελευθερωτικό αέρα της τζαζ.

Πρόσφατες εμφανίσεις αυτές στο Ronnie Scott’ s για το London Jazz Festival – στο πρόγραμμα jazz in the new Europe – όπου έκανα το late set & jam session με τους Greek Gang!, την μπάντα μου από νέους Έλληνες μουσικούς που ζουν και παίζουν στο Λονδίνο.

Σε αυτό το gig είχαμε την χαρά να παίξουμε για όλους τους μουσικούς του φεστιβάλ – που μετά τα gigs τους κατέληγαν για ποτό και jam στο Ronnie’ – αποτέλεσμα να έχουμε στο κοινό τον Herbie Hancock και στην σκηνή αργότερα μαζί μας την Esperanza Spaulding και τον Jason Marsalis.

 Επίσης δυνατή εμπειρία στο Lincoln Center Dizzy’ s Club New York όπου παρουσίασα το “Daedalus Project – Across The Universe” – με συνδιοργάνωση του Onassis Cultural Center – σε 2 sold out shows με το New York Quartet, αλλά και τα gigs στο Smalls με τους tap dancers και τα δυνατά jam sessions.

Διαφορετική εμπειρία και ατμόσφαιρα έζησα στην Ιαπωνία στην παρουσίαση μου για το TEDx Tokyo, όπου διαπίστωσα την μεγάλη αγάπη και υποστήριξη που δείχνουν στην τζαζ οι Ιάπωνες, κάτι που το χρειαζόμαστε και εδώ!!

Το Half Note στέκει πολλά χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή! Eίναι ένα jazz club με ατμόσφαιρα και ιστορία – που την νιώθω συγχρόνως και δική μου – καθώς έχω κάνει παλαιότερα εκεί τηλεοπτικές εκπομπές, συνεντεύξεις και πολλά παιξίματα με μεγάλους μουσικούς της τζαζ όπως οι Ralph Peterson, Jack Walrath, Billy Hart, Bobby Watson, Dave Liebman, Mina Agossi, αλλά και πρόσφατα με την φιλοξενία που έκανε στο κουαρτέτο μου από Νέα Υόρκη.

Έτσι ανυπομονώ να τα παίξω όλα για όλα! Σε μια αυθεντική τζαζ σκηνή, από τις λίγες που έχει η πόλη, και να παρουσιάσω καινούργιο και παλιό υλικό.

Αγαπημένα αποσπάσματα από το Across The Universe, καινούργια instrumentals και vocal κομμάτια, καθώς και 2 νέες εκτελέσεις από παλιά pop/rock era.

Μαζί με τα δικά μου θα παίξω και κομμάτια αφιερωμένα στον Chet Baker, τον πιο cool τρομπετίστα / τραγουδιστή της τζαζ.

Όλα αυτά με το “Athens quartet” αγαπημένους μουσικούς και φίλους που είμαστε πολλά χρόνια μαζί, ενώ μην εκπλαγείτε αν έχουμε και special guests!

Με αυτό το κουαρτέτο παρουσιάσαμε πρόσφατα την ομιλία μου / performance για το TEDx Athens με τίτλο “jazz democracy” και συμμετέχει και στην συλλογή μου για την Bentley, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε συλλεκτική έκδοση εορτασμού των 50 χρόνων της Candid Records.

Μάνος Σαριδάκης πιάνο

Μάνος Λούτας μπάσο

Γιώργος Πολυχρονάκος τύμπανα

πιο πολλά στα:

http://www.halfnote.gr/parastasi.php?fun=enlarge&p_id=753

http://www.dimitriosvassilakis.com/

Ο Δημήτρης Βασιλάκης και το κουαρτέτο του μας περιμένουν για 2 live στο Half Note Jazz Club το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ