Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Xmas Highlights 2013 στη γκαλερί Αστρολάβος - Δεξαμενή

Xmas Highlights 2013 στη γκαλερί Αστρολάβος - Δεξαμενή

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή» η ομαδική έκθεση με τίτλο: “Xmas Highlights 2013”, με έργα ζωγραφικής και κατασκευές σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.


Σε μια εποχή που η Τέχνη καλείται να αποτελέσει καταφύγιο και διέξοδο, καλούνται συλλέκτες και φιλότεχνο κοινό να επισκεφθούν την έκθεση και να απολαύσουν ιδιαίτερα έργα Τέχνης τις ημέρες αυτές των γιορτών, ξεφεύγοντας για λίγο από τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης.


Οι προτάσεις της γκαλερί για φέτος κυμαίνονται σε ένα εύρος σύγχρονων δημιουργών, από τους νεότερους, δυναμικά κινούμενους ταλαντούχους καλλιτέχνες , έως τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και αντιστοίχως, ο φιλότεχνος-επισκέπτης μπορεί να βρει έργα Τέχνης σε πολύ προσιτές τιμές, έως και έργα, τα οποία εν δυνάμει μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επένδυση στο βάθος του χρόνου.


Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία 8 χρόνια, την οποία περιμένουν οι φίλοι της αίθουσας και οι συλλέκτες, γνωρίζοντας ότι σε αυτή θα βρουν ένα μικρό Πανόραμα των νέων τάσεων της Σύγχρονης δημιουργίας, βλέποντας νέα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία προτείνονται μέσα από ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ποιοτικών επιλογών.


Οι 20 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση με... έργα διαφορετικής γραφής, ύφους και εικαστικού μέσου, δημιουργούν διαλόγους, με αναφορές από τη Σύγχρονη Αναπαράσταση, το Ρεαλισμό και τον Υπερρεαλισμό, έως την Αφαίρεση· και από τις κατασκευές, έως τη ζωγραφική με διαφορετικά μέσα και υλικά, προσφέροντάς μας συγκινήσεις αισθητικής & ψυχικής απόλαυσης, τέτοιες που μόνο η Τέχνη και η Δημιουργία μπορούν να μας προσφέρουν.


Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση, είναι οι: Ν. Βαλαωρίτης, Γ. Γκολφίνος, Π. Δραντάκης, Ν. Κρανάκης, Γ. Λασηθιωτάκης, Φ. Πατρικαλάκις, Σ. Τούντα,  Μ. Χάρος, καθώς και οι νεότεροι: Μ. Αγγελέτου,  Μ. Αποστολίδου, Ε. Καλλιμάχου, Α. Κατσαμπάνη, Ν. Κερκύρα, Δ. Κωνσταντίνου, Μ. Λέτσιου, Ε. Παπαδημητρίου , Α. Παπαδόπουλος, Γ. Παπακαρμέζης, Ε. Παπαιωάννου , Κ. Τσακιρίδη.

Σχετικές ειδήσεις
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Ελλάδα, η χώρα του ποτέ και του πάντοτε: έκθεση του Νάνου Βαλαωρίτη στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος
10.05.2016 14:47
Την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος – δεξαμενή η ατομική έκθεση ζωγραφικής του λογοτέχνη και ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, με τίτλο Ελλάδα η χώρα του ποτέ και του πάντοτε.
Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα: έκθεση στον Αστρολάβο - δεξαμενή
24.02.2016 15:05
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα.