Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Mε το βλέμμα της ψυχής: ατομική έκθεση του Σπύρου Σιατούφη στο boxes n' foxes

Mε το βλέμμα της ψυχής: ατομική έκθεση του Σπύρου Σιατούφη στο boxes n' foxes

To boxes n' foxes παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Σιατούφη, με τίτλο Με το βλέμμα της ψυχής.


Η ζωγραφική του Σπύρου Σιατούφη με πενάκι είναι για τον ίδιο βίωμα και καθημερινή προσπάθεια καταγραφής των διαφόρων καταστάσεων και συναισθημάτων.


Σχεδιασμένες σχεδόν μονοκονδυλιά οι φιγούρες του παραπέμπουν σ'ένα κόσμο ευάλωτο και ταυτόχρονα δυνατό ενώ φλερτάρουν με πλευρές της ψυχανάλυσης ευτυχώς μέσα από μια διάθεση σάτυρας και σουρεαλισμού.


Αστέρια που πέφτουν, ένας δράκος, ένα αλεπουδάκι, μία γοργόνα, ένα σπίτι κάπου ψηλά στό λόφο, η αυλαία ενός τσίρκου, ενας άνδρας γυμνός, μία γυναικεία φιγούρα, μια καρδιά που περιμένει, ο δον κιχώτης, το μήλο και το φίδι, ένας ποδηλάτης...


Στιγμιότυπα ενός φανταστικού κόσμου φυσικού η νοητικού, τα σύμβολά του μας ταξιδεύουν σε παραμύθια της ψυχής.


Ο Σπύρος Σιατούφης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες στις σχολές πετρά και συνεργάστηκε με περιοδικά ως γραφίστας. Αυτοδίδακτος στη ζωγραφική συνεργάστηκε με εταιρείες υφασμάτων όπου σχεδίαζε patterns ενώ ξεκίνησε να ζωγραφίζει για την πρώτη του  ατομική έκθεση που έγινε στη γκαλερί Ηώ. Ακολούθησαν δύο ατομικές εκθέσεις στίς γκαλερί Λεφάκη και Gold gallery ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους και μικρές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.