Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Αθηνών 2011, Η κόρη της καταιγίδος του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, επιστρέφει επανεπεξεργασμένη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για πρώτη φορά με την αυθεντική ενορχήστρωση του Σακελλαρίδη, από τις Όπερες των ζητιάνων.

«Προς το κοινόν, το οποίον από τόσων ετών με τόσην καλωσύνην με παρακολουθεί, με χειροκροτεί, με τραγουδεί, με χορεύει, με σφυρίζει και… σας ξεκουφαίνει ενίοτε […] έχω να κάνω τώρα μίαν σύστασιν. Να προσέξη κάπως ιδιαιτέρως το νέον μου έργον “Η Κόρη της Καταιγίδος”, το οποίον παρουσιάζω μεθαύριον από της σκηνής του “Πανελληνίου”» έγραφε το 1923 ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης.

Μετά από πάνω από μισό αιώνα κατά τον οποίο παρέμενε ξεχασμένη, η οπερέτα του δημιουργού του περίφημου Βαφτιστικού, βασισμένη στη φάρσα Το βαγόνι των κυριών του Μωρίς Ενεκέν, βγήκε από το αρχείο της από την εταιρεία «Οι όπερες των ζητιάνων» για να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Φεστιβάλ Αθηνών 2011.

Μακριά από τις ευκολίες μιας τεχνητής νοσταλγίας για «τον παλιό εκείνο τον καιρό», η ανελέητη αυτή σάτιρα του αστικού γάμου φανερώνεται, χάρη στη μοντέρνα και τολμηρή σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη και τη γεμάτη ζωτικότητα διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού, ως υπόδειγμα ιστορικά καίριου και ζωτικού μουσικού θεάτρου, αιχμηρού εργαλείου κριτικής των ηθών της σύγχρονης Ελλάδας.

Στην αναβίωση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, χάρη στη συνεργασία με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, οι φίλοι του μουσικού θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, την πλήρη και αυθεντική εκδοχή του έργου, ενορχηστρωμένη από το συνθέτη για σύνολο 24 οργάνων.

Συντελεστές
Μουσική διεύθυνση: Χαράλαμπος Γωγιός
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Αναβίωση σκηνοθεσίας: Αγγέλα Σαρόγλου
Σκηνικό-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Διανομή
Πέτρος: Δημήτρης Ναλμπάντης
Ρίκα: Βάσια Ζαχαροπούλου | Πένυ Δεληγιάννη
Πλουπλού: Μαρισία Παπαλεξίου
Κος Γκραντίδης: Κωστής Ρασιδάκις
Κα Γκραντίδη: Ιωάννα Φόρτη | Ελένη Λιώνα
Κος Ρονσής: Χρήστος Κεχρής
Κα Ρονσή: Σοφιάννα Θεοφάνους
Νικόλας: Ζαφείρης Κουτελιέρης
Μαριγώ: Λίντα Φενγκ
Παντελής: Κωνσταντίνος Πασσάς

DJ: Ηλίας Φραγκούλης
Χορωδία Libro Coro (διεύθυνση: Ανθή Γουρουντή)

Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων