Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Artists' Cards στη γκαλερί Elika

Artists' Cards στη γκαλερί Elika

H γκαλερί Elika οργανώνει για μία εβδομάδα, από τις 14 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2013 το Artists' Cards. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ όπου μετά από μία ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής, οι καλλιτέχνες καλούνται να φτιάξουν ένα ή και περισσότερα έργα σε μορφή κάρτ ποστάλ.


Τα έργα θα είναι πρωτότυπα ή/και πολλαπλά και οι τιμές των έργων θα κυμαίνονται μεταξύ 25-150 ευρώ.


Από τις καρτ-ποστάλ του Fluxus μέχρι τη χρησιμοποίησή της συγκεκριμένης φόρμας από καλλιτέχνες όπως οι Gilbert and George και η Rachel Whiteread,  η ενασχόληση των καλλιτεχνών με την κάρτα, όπως και με τα πιο γνωστά artists books,  έχει τη δική της θέση στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Η αμεσότητα της κάρτας κυρίως λόγω του σύντομου μηνύματος που συχνά περιέχει, η ιδιότητά της ως μέσο επικοινωνίας ή άλλοτε ως ενθύμιο / σουβενίρ, αλλά και το μέγεθός της που την καθιστά ένα αντικείμενο οικείο και εύχρηστο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα φόρμα πάνω στην οποία καλούνται να δουλέψουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Ταυτόχρονα, αφορμή για την έκθεση / project στέκεται και η προ-Χριστουγεννιάτικη περίοδος, που μας θυμίζει ότι η κάρτα, ως φυσικό αντικείμενο, εξακολουθεί να υπάρχει παρά το πέρασμα σε μια όλο και περισσότερο ψηφιακή εποχή.


Το Artists' Cards θα διαρκέσει από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου πριν η Εlika κλείσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων και θα τρέξει παράλληλα με την ομαδική έκθεση Painting Matters που παρουσιάζει η γκαλερί μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.


Στο διάστημα αυτό, η Elika θα είναι ανοιχτή και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του Athens Gallery Weekend.

Σχετικές ειδήσεις
Μελέτη για μια Νηφάλια Τοπιογραφία: έκθεση του Hλία Παπαηλιάκη στη γκαλερί Elika
27.10.2016 10:20
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Ηλία Παπαηλιάκη με τίτλο Μελέτη για μια Νηφάλια Τοπιογραφία.
Revengefuck: έκθεση της Μαρίας Καραντζή στη γκαλερί Elika
26.05.2016 17:07
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου την ατομική έκθεση της Μαρίας Καραντζή, με τίτλο Revengefuck.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.
syn[chrono]sides: Έκθεση artist's book στην γκαλερί Elika
21.12.2015 15:25
H γκαλερί Elika παρουσιάζει το syn[chrono]sides, ένα artist's book της Αναστασίας Μηνά και της Μαρίας Οικονομοπούλου υπό μορφή τετραδίου.
Artists' Cards: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Elika
07.12.2015 15:08
H γκαλερί Elika οργανώνει για τρίτη χρονιά το Artists' Cards. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια του Gallery Weekend, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2016.