Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Gallery Weekend από την ομάδα της Art Athina

Gallery Weekend από την ομάδα της Art Athina

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), μετά την κατά γενική ομολογία μεγάλη επιτυχία της 18ης Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina τον περασμένο Μάιο, διοργανώνει, σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, ένα πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στις αίθουσες τέχνης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τίτλο Gallery Weekend.


Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων στις σημαντικότερες  γκαλερί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


Στόχος είναι, να καταστεί ο νέος αυτό θεσμός μέσο ενίσχυσης της προβολής της σύγχρονης τέχνης και κυρίως μια γιορτή που θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να περιηγηθεί στις δυο πόλεις, ανακαλύπτοντας την πιο ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πλευρά τους και να γνωρίσει μέσα από τις τρέχουσες εκθέσεις των γκαλερί μια συμπυκνωμένη εκδοχή του εικαστικού τοπίου της χώρας. Για τη διευκόλυνση του κοινού και την προβολή της εκδήλωσης θα διανεμηθεί και στις δυο πόλεις ένας χάρτης-οδηγός με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων.  


Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00.


Η πολιτιστική εκδήλωση Gallery Weekend τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.


Οι γκαλερί που δίνουν το δυναμικό "παρών" είναι:

Αθήνα

a.antonopoulou.art, αγκάθι-κartάλος, ΑD Gallery, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Andreas Melas & Helena Papadopoulos, Αργώ, Artower Agora, Art Zone 42, Astra Galerie, Αstrolavos Art Galleries, Vamiali’s gallery, Bernier / Εliades, CAN Christina Androulidaki gallery, cheapart / CAMP!Contemporary Art Meeting Point, Γκαλερί “7”, Γκαλερί Έρση, Εικαστικός Κύκλος, έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Ελένη Κορωναίου Gallery, Eleftheria Tseliou Gallery, Elika Gallery, Zoumboulakis Galleries, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, “Καπλανών 5”, Medusa Art Gallery, Περιτεχνών, Qbox Gallery, Ρεβέκκα Καμχή, Skoufa Gallery, Thanassis Frissiras Gallery, Τεχνοχώρος Art Gallery, Titanium Yiayiannos, Χώρος Τέχνης 24.

Θεσσαλονίκη

Artis Causa, Γκαλερί Λόλα Νικολάου , Donopoulos International Fine Arts, TinT Gallery, Tsatsis Projects / Artforum,  Zina Athanassiadou.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Gallery Weekend 2016: Η εικαστική σκηνή του σήμερα σε μια βόλτα!
12.12.2016 10:14
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα!
Two voices: Past and Present: Έκθεση με έργα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery
04.08.2016 13:55
Το Cronwell Resort Sermilia σε συνεργασία με την MaLou Art Consultig@Gallery οργανώνει την έκθεση ‘’Two voices: Past and Present’’ με έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων ζωγράφων του 20ου και 21ου αιώνα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.