Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Μήδεια 2 στο Παλλάς

Η Μήδεια 2 στο Παλλάς
Από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου το θέατρο Παλλάς φιλοξενεί στη σκηνή του τη Μήδεια , όπως τη συνέλαβε και τη σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου .

Δεκαπέντε χρόνια μετά από την πρώτη παράσταση της Μήδειας 2, η έμπνευση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επανέρχεται στο θεατρικό τοπίο.
 
Το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου έγινε παράλληλα η αφορμή για την πιο εμπνευσμένη στιγμή στη δράση ενός σχήματος, της Ομάδας Εδάφους, που άφησε εποχή στα νεότερα χοροθεατρικά πράγματα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Μήδεια 2 ανέβηκε σε θεατρικές σκηνές της χώρας κάνοντας την ηρωίδα, την υδάτινη Μήδεια, ακόμα μια φορά να ταξιδέψει, να αγαπηθεί και να μαγέψει με τη δύναμη των εικόνων, την ευρηματικότητα στην αφήγηση του μύθου, το ιδιοφυές συνταίριασμα της στυλιζαρισμένης κίνησης ενός βωβού θιάσου με το δραματικό στοιχείο που αποπνέουν οι όπερες του Bellini.

Η δεκαπενταετία που πέρασε από την πρώτη παρουσίαση του έργου έδωσε στην εμπειρία του Παπαϊωάννου νέα ματιά, κοιτάζοντας εκ νέου την ιστορική και δοκιμασμένη αυτή δουλειά.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου, Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, Σχεδιασμός και Σύνθεση , Ήχων: Coti K., Μουσική: Όπερες του Vincenzo Bellini, Art Direction – Κοστούμια: Δημήτρης Παπαϊωάννου – Θάνος Παπαστεργίου, Γλυπτική: Νεκτάριος Διονυσάτος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Τίνα Παπανικολάου.

Ερμηνεύουν οι: Ευαγγελία Ράντου, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Σερβετάλης, Κατερίνα Λιόντου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Νίκος Δραγώνας, Μιχάλης Ελπιδοφόρου, Νίκος Καλογεράκης, Τάσος Καραχάλιος, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Φοίβος-Θωμάς Κυριάκου, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, Βαγγέλης Τελώνης, Συμεών Τσακίρης , Altin Huta.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαντάμ Σουσού έρχεται στο Θέατρο Παλλάς!
06.02.2017 12:47
Η δημοφιλής κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, Μαντάμ Σουσού θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση του Παλλάς για τη σεζόν 2017-2018 σε παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ιστορικού Θεάτρου για τα επόμενα 10 χρόνια.
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους, της Μαριλένας Παπαϊωάννου στο θέατρο Άβατον
14.10.2016 17:11
Το έργο «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους» της Μαριλένας Παπαϊωάννου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου, μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίασή του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, ανεβαίνει στο θέατρο Άβατον από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.
Το ψέμα, του Florian Zeller στο Μικρό Παλλάς
23.09.2016 12:31
Η νέα άπαιχτη, σπαρταριστή κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller, «Το Ψέμα» παρουσιάζεται από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Μικρό Παλλάς.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.