Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Βικτωρία Ταγκούλη: Ένα τετράδιο από νότες!

Βικτωρία Ταγκούλη: Ένα τετράδιο από νότες!

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές και καλλιτεχνικές παρουσίες της νέας γενιάς, η Βικτωρία Ταγκούλη κινείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο με συνέπεια, προσοχή και εμπνευσμένες δουλειές. Η νέα της δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Τετράδιο» και είναι σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους Μιχάλη Γελασάκη. Λίγο πριν την παρουσίασή του cd της στο Gazarte, η Βικτωρία Ταγκούλη ανοίγει το Τετράδιό της για τους αναγνώστες του Culturenow.gr. Κρατήστε σημειώσεις!

 

Συνέντευξη: Μαριάννα Παπάκη

 

Culturenow.gr:  Στις 5 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσετε στο Gazarte το νέο σας δίσκο με τίτλο «Τετράδιο». Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα αυτή δουλειά. Πώς θα τη χαρακτηρίζατε ως προς το είδος της και ποια συναισθήματα σας προκαλεί τώρα που η δισκογραφική διαδικασία ολοκληρώθηκε.

Βικτωρία Ταγκούλη: Το "Τετράδιο" είναι ο τρίτος μου προσωπικός δίσκος  που φτιάξαμε με τον Χρίστο Θεοδώρου, ο οποίος υπογράφει τη μουσική και την ενορχήστρωση, και ο Μιχάλης Γελασάκης τους στίχους. Η όλη διαδικασία ενός δίσκου είναι πολύπλοκη αρχικά γιατί όλα πρέπει πλέον να τα αναλάβεις εσύ, όποτε αυτό μπορεί να έχει και αρκετές εντάσεις , η συγκίνηση και η χαρά που νιώθεις όμως μόλις το πάρεις στα χέρια σου σε αποζημιώνει πλήρως. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να τον τοποθετήσω κάπου ως προς το είδος  του, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένας δίσκος κατά βάση ακουστικός, αφού στηρίζεται στο πιάνο και  σε ένα κουαρτέτο εγχόρδων, με έντονο το λυρικό στοιχείο.

 

Cul.N.: Πείτε μας λίγα λόγια και για τους δημιουργούς της δουλειάς, τον Χρίστο Θεοδώρου και τον Μιχάλη Γελασάκη. Πιστεύετε πως οι λίγοι συνεργάτες είναι σημαντικό προνόμιο για το αποτέλεσμα; Δίνουν στη δουλειά ενιαίο ύφος;

B.T.: Με τον Χρίστο δουλεύουμε μαζί σταθερά τα τελευταία χρόνια και στην ουσία μαζί μπήκαμε στη δισκογραφία το 2009 με τον πρώτο μας δίσκο το “α”. Είναι ένας συνθέτης που θαυμάζω πολύ και θέλω να δουλεύω. Με τον Μιχάλη συνεργαζόμαστε πρώτη φορά και προέκυψε τόσο φυσικά σαν να δουλεύαμε μαζί χρόνια. Είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, ενώ στο παρελθόν είχε  δώσει στίχους σε διάφορους δημιουργούς.  Μου αρέσει να έχουν ενιαίο ύφος οι δουλειές μου και πιστεύω στις σταθερές συνεργασίες γιατί έτσι φτιάχνεις τον δικός σου ήχο και δίνεις το δικό σου στίγμα.

 

Cul.N.: Πώς προέκυψε ο τίτλος «Τετράδιο»;

B.T.: Ο τίτλος "Τετράδιο" ανήκει στο Μιχάλη. Εκείνος μας πρότεινε να είναι κανονικό τετράδιο ορθογραφίας Α5 και να λέγεται και Τετράδιο. Μας άρεσε πολύ η ιδέα και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς μπορεί να γίνει. Τότε ο Μιχάλης πρότεινε να πάμε στην  εταιρία Skag  που βγάζει τα τετράδια και να τους ζητήσουμε χορηγία. Έτσι κι έγινε πήραμε χορηγία από τη Skag η οποία ανέλαβε όλο τη συσκευασία.

Cul.N.: Εκτός από τα νέα σας τραγούδια, ο ακροατής στις 5 Δεκεμβρίου στο Gazarte τι άλλο θα ακούσει;

B.T.: Θα ακούσει τραγούδια όπως το “La vie en rose“ της Edith Piaf , το “The one you love” του Rufus Wainwright, τo ”Hijo de la luna” της Montserrat Caballe, τη “Σιωπή” των Ξύλινων Σπαθιών.

Cul.N.: Στη σκηνή όμως του Gazarte θα βρίσκεστε με καλή μουσική παρέα. Θέλετε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για τους συνεργάτες σας ;

B.T.: Θα είναι ο Χρίστος Θεοδώρου στο πιάνο, το Piu Mosso Quartet: Αγγελική Ποτήρη – α βιολί , Ελισάβετ Αναγνώστου – β βιολί, Νάγια Βουρλάκη – βιόλα, Κιάρα Κωνσταντίνου –τσέλο και η Ευφροσύνη Τσαρουχά  στο κοντραμπάσο.

 

Cul.N.: Με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της δισκογραφίας πόσο τολμηρό εγχείρημα είναι η κυκλοφορία ενός δίσκου και τι πρέπει να περιμένει ένας νέος καλλιτέχνης από ένα καινούργιο cd;

B.T.: Η αλήθεια είναι ότι σήμερα οι δίσκοι δεν πουλάνε παρόλα αυτά ένας δίσκος είναι η ταυτότητα ενός καλλιτέχνη. Είναι κάτι χειροποίητο το έχεις στη δισκοθήκη σου…  το διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτή την αίσθηση. Ειδικά αν η συσκευασία είναι φροντισμένη. Εγώ προσωπικά δεν περιμένω τίποτα. Εύχομαι ο κόσμος να αγαπήσει αυτή τη δουλειά. Θα μπορεί να την βρει σε διάφορα μαγαζιά, στο διαδίκτυο με παραγγελία και σίγουρα στις συναυλίες μου.

 

Cul.N.: Μετά την εμφάνιση στο Gazarte, υπάρχουν άλλα συναυλιακά σχέδια για τη σεζόν;

B.T.: Σίγουρα θα συνεχιστούν οι εμφανίσεις μου συζητώ με διάφορους χώρους και εκτός Αθηνών.


Η Βικτωρία Ταγκούλη θα παρουσιάσει το νέο της cd «Τετράδιο», μαζί με άλλα ήδη αγαπημένα τραγούδια, στις 5 Δεκεμβρίου στο Gazarte. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

 

Σχετικές ειδήσεις
Λάργκο: Είναι πολύ όμορφο και δημιουργικό να
22.12.2016 13:55
Οι Λάργκο θα παρουσιάσουν σε δύο βραδιές στο Σταυρό του Νότου τον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, με τίτλο Λάργκο. Με αφορμή τα δύο αυτά live οι Λάργκο μας (ξανά)συστήνονται, μιλώντας για τη μουσική τους και την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.
Μανώλης Μητσιάς: Ένα ταξίδι στην μελοποιημένη ποίηση
28.11.2016 14:15
Ο Μανώλης Μητσιάς έχει σφραγίσει με τη φωνή του εξαιρετικές δισκογραφικές δουλειές, σε αρκετές από τις οποίες περιλαμβάνονταν πασίγνωστα μελοποιημένα ποιήματα. Κάποιες τέτοιες στιγμές θα μας θυμίσει και στην μουσική παράσταση «Είμαστε από καλή γενιά», που οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Γεωργία Νταγάκη: Η παράδοση οφείλει να δίνεται στους νέους σαν ερωμένη και όχι σαν προξενιό
31.03.2016 15:25
Η Γεωργία Νταγάκη συναντιέται μουσικά με τον αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον ταλαντούχο Σταύρο Σιόλα, για λίγες εμφανίσεις στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, μας μιλάει για αυτή τη συνεργασία, για τη μουσική της και τη λύρα της...
Δήμος Αναστασιάδης: Να ζούμε την κάθε μέρα όσο καλύτερα μπορούμε!
25.03.2016 19:00
Η προηγούμενη χρονιά ήταν για εκείνον αρκετά έντονη επαγγελματικά. Εκρηκτικά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενορχήστρωση στο Rocky Horror Show, πρωτότυπη μουσική στη Φρουτοπία, επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεργασία με τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ η “ατζέντα” του περιλάμβανε και εξωτερικό. Ο λόγος φυσικά για τον ταλαντούχο συνθέτη και ερμηνευτή Δήμο Αναστασιάδη!
Angèle Dubeau: Όταν η μουσική μου
29.02.2016 15:32
Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα, μία εξαιρετική και ιδιαίτερη μουσικός. Η Angèle Dubeau έρχεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας της για μία συναυλία στο Θέατρο Παλλάς την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στην οποία τη συνοδεύει η πιστή της ορχήστρα με το όνομα La Pietà.