Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Στάβερη στο Χώρο Τέχνης 24

Έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Στάβερη στο Χώρο Τέχνης 24

O Χώρος Τέχνης 24 παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του ζωγράφου Αντώνη Στάβερη, από την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013.


Ο Αντώνης Στάβερης επανέρχεται στις όψεις της πόλης και παρουσιάζει αστικά νυχτερινά τοπία που συνθέτουν μια μελέτη της νύχτας, της πόλης και της φύσης.


Το Παρίσι και το Βερολίνο, πόλεις όπου έζησε τα τελευταία χρόνια ο ζωγράφος, γίνονται το θέμα των έργων του όπου κυριαρχούν τα χρώματα της νύχτας, τα φώτα των δρόμων, οι φωτοσκιάσεις των κλαδιών.


Οι άνθρωποι περαστικοί, σε μια φευγαλέα τους στιγμή αγκαλιάζονται, βγάζουν βόλτα έναν σκύλο, κυκλοφορούν μ’ ένα ποδήλατο ή στέκονται στο φανάρι της διάβασης.


Άλλοτε πάλι απουσιάζουν, την νύχτα που η πόλη ησυχάζει, αποσύρεται, με τη λάμψη των κτιρίων και την σιωπηλη ύπαρξη των φυτών να διαχέεται στον αιθέρα και στον ουρανό.


Αξίζει να σταθεί κανείς, στο πως από τα αστικά τοπία της Αθήνας και τα αραβουργήματα των φυτών του εργαστηρίου, το βλέμμα του καλλιτέχνη μετατοπίζεται σ’ άλλες πόλεις και πώς όλα αυτά χωνεύονται στη νέα του δουλειά. Δηλαδή την παρατήρηση του αστικού τοπίου μέσα στην υποβλητική ατμόσφαιρα της νύχτας, το παιχνίδι των φώτων και την ηλεκτρική μαγεία της πόλης, πίσω απο την φαινομενικότητα της ζωής .

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Στάβερη στη Φωκίωνος Νέγρη 16
23.02.2017 10:49
Τρία χρόνια μετά την τελευταία του ατομική έκθεση ο Αντώνης Στάβερης παρουσιάζει στη Φωκίωνος Νέγρη 16, σε επιμέλεια και παραγωγή της Ελισάβετ Σακαρέλη, την νέα του έκθεση με τίτλο Αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 8 μ.μ.
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
impress: Έκθεση του Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) στην αίθουσα τέχνης IANOS
26.04.2016 11:43
Η αίθουσα τέχνης ΙΑΝΟS παρουσιάζει την νέα δουλειά του ζωγράφου Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) με τίτλο «impress» τον προσεχή Μάιο, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Δευτέρα 9 Μάιου 2016 στις 19:00.