Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Καραγκιόζης καπετάνιος: Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Καραγκιόζης καπετάνιος: Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Θίασος του Ηλία Καρελλά σε συνδυασμό με την θεσπέσια φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ και την αστείρευτη δημιουργική διάθεση των Burger Projec φέρνουν τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.«Ο Καραγκιόζης καπετάνιος», είναι ένα πρωτότυπο παραμύθι βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, με στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις, που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Σε αυτό το χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή: να περιπλανηθεί από την Ανατολή έως τη Δύση και, με τη βοήθεια ενός μελωδικού πλάσματος, της Αγάπης, να μεταφέρει το μήνυμα του Μεγάλου Άρχοντα σε όλες γωνιές της Ελλάδας για τις μέρες των Χριστουγέννων. Ο Καραγκιόζης με συνταξιδιώτες τους γνωστούς χάρτινους φίλους του, θα επιβιβαστεί στο Χριστουγεννιάτικο Καράβι, που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτήν τη σημαντική αποστολή, η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Μέσα από κινδύνους, περιπέτειες αλλά και ξεκαρδιστικά επεισόδια, οι ήρωες μας θα περιπλανηθούν στις πόλεις και στα νησιά της Ελλάδας και θα γνωρίσουν από κοντά τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων.

 

Η πρωτότυπη δημιουργία του καραγκιοζοπαίχτη Ηλία Καρελλά και του Θιάσου του που χρόνια τώρα παρουσιάζει παραστάσεις όπου συνυπάρχουν αρμονικά επί σκηνής ο ηθοποιός , η σκιά, η μάσκα και η ζωντανή μουσική . Με το ίδιο - πρωτοποριακό στο χώρο του παιδικού θεάματος - σκεπτικό ανεβαίνει και η τωρινή παραγωγή του Θιάσου, με τη σύμπραξη της μοναδικής Αρετής Κετιμέ και των ευρηματικών Burger Project που θα παίξουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ’όλη την Ελλάδα (μοραΐτικα, αθηναϊκά, ηπειρώτικα, κάλαντα από την Ικαρία, την Κεφαλονιά και την Κρήτη) και παραδοσιακά τραγούδια (όπως τα Σμυρναίικο Μινόρε, το πελοποννησιακό «Παντρεύουνε τον Κάβουρα», το κεφαλλονίτικο «Πού πας αφέντη Μέρμηγκα» ή τα πειραιώτικα «Καβουράκια). Αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών – στις οποίες τραγουδούν οι φιγούρες της παράστασης, δηλαδή ο Ηλίας Καρελλάς - μαζί με οργανικούς σκοπούς (σέρβικο, ροζαμούντα, πεντοζάλι, καρσιλαμά κ.ά.).

 

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Ηλίας Καρελλάς. Συμμετέχουν, ως βοηθοί στο χειρισμό της φιγούρας του θεάτρου σκιών, η Κωνσταντίνα Γκόρου και ο Χάρης Μπιλλίνης.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο
13.12.2016 14:49
Oι String Demons φέρνουν τη μουσική τους τρέλα στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» του Θίασου Σκιών του Ηλία Καρελλά στο ρόλο των ''Stringdemoνικών'' Ξωτικών! Τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Το Shakespeare Lives in Schools στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
05.12.2016 14:48
Μια μαθητική «συνομωσία» ως ταιριαστή ολοκλήρωση του έτους Σαίξπηρ, σε συνεργασία με το British Council: μαθητές 20 σχολείων της Αττικής παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 5 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ, τη δική τους προσέγγιση στο έργο του μεγάλου Βάρδου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών.
Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, για 3η χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.10.2016 11:22
Το συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, που σημείωσε τεράστια επιτυχία και αγαπήθηκε πέρυσι και πρόπερσι από το κοινό, συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής για 3η χρονιά!
Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών! - Αντώνης Παπαθεοδούλου
16.06.2016 12:06
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών! του Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Ο Καπετάνιος Πφφ και ο κόκκινος δράκος - Didier Sustrac
17.03.2016 13:09
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο Καπετάνιος Πφφ και ο κόκκινος δράκος του Didier Sustrac σε εικονοφράφηφη του Eric Puybaret.