Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτάζοντας 25 χρόνια μουσικής

Γιορτάζοντας 25 χρόνια μουσικής
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού φιλοξενεί το Βασίλη Σαλέα στις 30 Σεπτεμβρίου σε μία επετειακή συναυλία , με εκλεκτούς προσκεκλημένους επί σκηνής.

Εικοσιπέντε χρόνια μουσικής μετρούν για το Βασίλη Σαλέα και παρέα με τη Γλυκερία, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, το Διονύση Σαββόπουλο και τον Σαράντη Σαλέα, θα γιορτάσουν και θα μοιραστούν τραγούδια με το κοινό.

Μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια μουσικών και μετά από 25 χρόνια σταδιοδρομίας στη μουσική , η φήμη του δεξιοτέχνη κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και τον έχει καταξιώσει διεθνώς.

Το κοινό δείχνει μεγάλο θαυμασμό και αγάπη στον σπουδαίο καλλιτέχνη, αλλά είναι εξίσου σημαντικός ο θαυμασμός, η εκτίμηση και ο σεβασμός των συναδέλφων του μουσικών.

Ο Βασίλης Σαλέας έχει ερμηνεύσει έργα μεγάλων συνθετών, όπως των: Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Σπανουδάκη, Διονύση Σαββόπουλου, Μίμη Πλέσσα, έχει τιμηθεί με πολλούς χρυσούς δίσκους καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του κι έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο , στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, των Δελφών, της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, των Αρχαίων Φιλίππων, στο θέατρο του Λυκαβηττού και στο Ωδείο της Πάτρας.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Ειδικού Ολυμπιακού Χωριού (Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες).

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη
04.11.2016 13:18
To Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1926 από τον μεγάλο μας εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση - προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
«Alain Lefèvre και Νέοι Πιανίστες»: Επετειακή συναυλία DionysiaTrust στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.10.2016 11:49
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (ώρα 20:30), σε μια εορταστική συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι νικητές των διαγωνισμών πιάνου που διοργάνωσε τα τελευταία πέντε χρόνια η DionysiaTrust θα εμφανιστούν σε ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας, ερμηνεύοντας έργα σημαντικών συνθετών του πιανιστικού ρεπερτορίου: Frédéric Chopin, Alexander Scriabin, Isaac Albéniz.
100 Κιθάρες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
27.07.2016 10:17
Οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές - τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος για μία συναυλία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
22.04.2016 17:03
Μια τιμητική συναυλία για τον Διονύση Σαββόπουλο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.