Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Γιορτάζοντας 25 χρόνια μουσικής

Γιορτάζοντας 25 χρόνια μουσικής
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού φιλοξενεί το Βασίλη Σαλέα στις 30 Σεπτεμβρίου σε μία επετειακή συναυλία , με εκλεκτούς προσκεκλημένους επί σκηνής.

Εικοσιπέντε χρόνια μουσικής μετρούν για το Βασίλη Σαλέα και παρέα με τη Γλυκερία, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, το Διονύση Σαββόπουλο και τον Σαράντη Σαλέα, θα γιορτάσουν και θα μοιραστούν τραγούδια με το κοινό.

Μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια μουσικών και μετά από 25 χρόνια σταδιοδρομίας στη μουσική , η φήμη του δεξιοτέχνη κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και τον έχει καταξιώσει διεθνώς.

Το κοινό δείχνει μεγάλο θαυμασμό και αγάπη στον σπουδαίο καλλιτέχνη, αλλά είναι εξίσου σημαντικός ο θαυμασμός, η εκτίμηση και ο σεβασμός των συναδέλφων του μουσικών.

Ο Βασίλης Σαλέας έχει ερμηνεύσει έργα μεγάλων συνθετών, όπως των: Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Σπανουδάκη, Διονύση Σαββόπουλου, Μίμη Πλέσσα, έχει τιμηθεί με πολλούς χρυσούς δίσκους καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του κι έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο , στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, των Δελφών, της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, των Αρχαίων Φιλίππων, στο θέατρο του Λυκαβηττού και στο Ωδείο της Πάτρας.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Ειδικού Ολυμπιακού Χωριού (Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες).

Σχετικές ειδήσεις
«Alain Lefèvre και Νέοι Πιανίστες»: Επετειακή συναυλία DionysiaTrust στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.10.2016 11:49
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (ώρα 20:30), σε μια εορταστική συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι νικητές των διαγωνισμών πιάνου που διοργάνωσε τα τελευταία πέντε χρόνια η DionysiaTrust θα εμφανιστούν σε ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας, ερμηνεύοντας έργα σημαντικών συνθετών του πιανιστικού ρεπερτορίου: Frédéric Chopin, Alexander Scriabin, Isaac Albéniz.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
100 Κιθάρες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
27.07.2016 10:17
Οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές - τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος για μία συναυλία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
22.04.2016 17:03
Μια τιμητική συναυλία για τον Διονύση Σαββόπουλο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.