Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Διήμερο Jazz στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Διήμερο Jazz στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει ένα πλούσιο jazz διήμερο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τους Manhattan Vibes και την Ορχήστρα Δωματίου Intrarti, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013.

 
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 οι Manhattan Vibes, το περίφημο τζαζ συγκρότημα που ίδρυσε ο Έλληνας βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ενα πρωτότυπο πρόγραμμα που συμπληρώνεται με αγαπημένα συμφωνικά έργα των Γκέρσουιν και Μπέρνσταϊν, αμφότερα γεμάτα με "τζαζ" ηχοχρώματα και ρυθμούς.


Η συναυλία συνιστά περιήγηση στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο της μουσικής τζαζ, που κατά πολλούς είναι "η σημαντικότερη μουσική ανακάλυψη του 20ού αιώνα".


Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 το διήμερο συνεχίζεται με την Ορχήστρα Δωματίου Intrarti και τους Adam Simmons, σαξόφωνα & κλαρινέτα και Γιώργο Κοντραφούρη, τζαζ πιάνο , σε μουσική διεύθυνση Νίκου Χαλιάσα.


Πρόγραμμα συναυλίας

Α Μέρος

Πρόγραμμα ως ντούο με τον Γιώργο Κοντραφούρη

Ο Adam Simmons θα παρουσιάσει ενα πρόγραμμα που αποτελείται κυρίως από δικά του έργα, που ακολουθούν τις τάσεις της σύγχρονης τζαζ, με έμφαση στον λυρισμό και την μουσική αφήγηση . Ως συνθέτης, ο Adam Simmons ενδιαφέρεται να δημιουργεί μουσικές δομές  που θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω μουσικές εξερευνήσεις. Γι’ αυτόν η ομορφιά της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού έγκειται στο “διάλογο” που διενεργείται μεταξύ των μουσικών καθώς εκείνοι δημιουργούν  μουσική μαζί. Η πρώτη του αυτή συνάντηση με τον Γιώργο Κοντραφούρη αναμένεται να ειναι συναρπαστική!


Β Μέρος

Πρόγραμμα με την  Ορχήστρα Intrarti

Η νέα σουίτα του Adam Simmons “Travelling tales” γραμμένη ειδικά για να παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Φεστιβάλ “Συμφωνία” Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού είναι επηρρεασμένη από τα ταξίδια του Adam στην Αυστραλία και την Ευρώπη, από την αγάπη του για την Ιαπωνική μουσική  shakuhachi, την πίστη του συνθέτη για την χρησιμότητα της Τέχνης, τον ευγενικό μινιμαλισμό της μουσικής του Νικ Τσιάβου – τις εμπειρίες, τους ήχους και τις ιδέες που γεννιούνται από την σύμπραξη μεταξύ τους, όταν δουλεύουν και δημιουργούν μαζί μουσικά τοπία και εικόνες, πανοραμικές ή εστιασμένες στη λεπτομέρεια…


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Σχετικές ειδήσεις
Η Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
10.02.2017 13:41
Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής, ένα κονσέρτο μέσα από τα μάτια της εξαιρετικής κι ευαίσθητης ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00. Μαζί της ο Πετρολούκας Χαλκιάς.
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε ένα διήμερο αγάπης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
10.02.2017 10:46
Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:30, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζουν δύο συναυλίες αφιερωμένες στην αγάπη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Σμυρνέικο μινόρε με τη Γλυκερία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
02.01.2017 16:56
H αυθεντική ερμηνεύτρια Γλυκερία, παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένη από 15 μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.
Ακύρωση - Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας του Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
19.10.2016 12:13
Ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την μουσική του Γιώργου Κουρουπού, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. - Η συναυλία ακυρώνεται
Ακύρωση - Το Rock του μέλλοντός μας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.05.2016 11:42
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τη νέα γενιά της εναλλακτικής μουσικής σκηνής μας, το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. - Η συναυλία ακυρώνεται