Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Kronos Quartet στο Παλλάς

Οι Kronos Quartet στο Παλλάς
Το διάσημο τετραμελές μουσικό σύνολο έρχεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, για μία μουσική συνάντηση με τον Γιώργο Κουμεντάκη. Η συνεργασία τους και επί σκηνής αναμένεται υπέροχη.

Οι Kronos -David Harrington (βιολί), John Sherba (βιολί), Hank Dutt (βιόλα), Jeffrey Zeigler (τσέλο)-, για περισσότερα από 30 χρόνια μας χαρίζουν εξαιρετικές μουσικές προσεγγίσεις, γεφυρώνοντας την κλασική και τη σύγχρονη μουσική.

Μεταμορφώνοντας την pop μουσική, ορχηστρώνοντας την παραδόσεις  για κουαρτέτο εγχόρδων και με συνεργασίες με σύγχρονους συνθέτες και μουσικούς από άλλες πολιτιστικές παραδόσεις, κατάφεραν να αποκτήσουν μία μοναδική μουσική ταυτότητα.

Στη διάρκεια της μέχρι σήμερα καριέρας τους οι Kronos δημιούργησαν ένα νέο ρεπερτόριο από το μηδέν: συνθέτες από έξι διαφορετικές ηπείρους και τέσσερις τουλάχιστον γενιές έγραψαν γι\' αυτούς 450 νέα έργα για κουαρτέτο εγχόρδων.

Στις 20 Οκτωβρίου στο Παλλάς μαζί με τον Γιώργο Κουμεντάκη, έναν από τους λίγους έλληνες συνθέτες που έχει ήδη στο ενεργητικό του έργο με τόσο υψηλή ποιότητα και διεθνή ακτινοβολία, θα μας δώσουν κάτι παραπάνω από μία συναυλία: ένα μαγικό πρόγραμμα με μία πανδαισία ιδιαίτερων ήχων.

Αφορμή για τη συνάντηση αυτή είναι η ανάθεση από τους Kronos στον Γιώργο Κουμεντάκη να δημιουργήσει ένα καινούργιο έργο, το Point of No Return, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα σμυρνέϊκα, τα ρεμπέτικα και τη φωνή της μεγάλης ρεμπέτισσας της Αμερικής Μαρίκας Παπαγκίκα.

Το Point of No Return βασίστηκε σε δυο τραγούδια από τις ηχογραφήσεις της Μαρίκας Παπαγκίκα, αρχές του 20ου αιώνα, στη Νέα Υόρκη: στο «Μανάκι μου Μανάκι μου» σε 9/8 και στον αμανέ «σμυρνέϊκο μινόρε».

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».
Athens Big Band Presents the World of Hammond στο Θέατρο Παλλάς
12.04.2016 17:01
Στον κόσμο του μουσικού οργάνου Hammond θα μας ταξιδέψει η Big Band του Δήμου Αθηναίων στη μουσική παράσταση που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία των Αθηναϊκών Θεάτρων, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 11.30π.μ στο θέατρο Παλλάς.
Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.03.2016 16:46
Η Φόνισσα, η όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη, μετά από ισχυρή απαίτηση του κοινού, παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου 2016, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
08.03.2016 15:13
Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.