Το Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης φιλοξενεί τον Γαργαληστή, μία παράσταση βασισμένη στo ομώνυμo παιδικό βιβλίο και τις μουσικές του Δημήτρη Μπασλάμ.

Ζούσε πριν από χρόνια,
σχεδόν στα βάθη της Ανατολής,
ένας παράξενος ξακουστός Ληστής.
Καθόλου εγωιστής, ούτε κι εφοπλιστής,
παλαιστής, τραγουδιστής αλλά μέγας ταξιδευτής.
Θεωρούσε ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο
το παιδικό γέλιο, γι αυτό…και το έκλεβε!

Ο Γαργαληστής, το μουσικό παραμύθι που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχει αποτελέσει τεράστια δισκογραφική και εκδοτική επιτυχία φτάνοντας ήδη τη 10η χιλιάδα ανατύπωσης, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο.

Η εμπνευσμένη ιστορία ενός ασυνήθιστου Ληστή που μεταδίδει το μεγαλείο της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας, επανατοποθετώντας στη δύσκολη συγκυρία της εποχής, την ανεκτίμητη αξία μη υλικών αγαθών, όπως αυτή του γέλιου. Μέσα από τις ξεκαδιστικές ρίμες του Δημήτρη Μπασλάμ και την υπέροχη μουσική του, αποδεικνύεται στα μάτια των μικρών θεατών, ότι οι πραγματικοί υπερήρωες δε χρειάζεται να φορούν μπέρτες, να πετάνε ψηλά και να έχουν εξωπραγματικές δυνάμεις. Αρκεί να είναι μεγαλόκαρδοι και να μπορούν να μοιράζουν απλόχερα το γέλιο τους!

Ο σκηνοθέτης, μαζί με μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών, γεμίζουν με χρώμα, γέλιο και μουσική τη σκηνή του ανακαινισμένου Θεάτρου Ιλίσια-Βολανάκης, δημιουργώντας μία παράσταση υψηλής αισθητικής. Στόχος να ψυχαγωγήσουν και να ευαισθητοποίησουν τα παιδιά, διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες με όχημα την τρυφερή ιστορία του Γαργαληστή!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος                                
Σκηνικά-κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη, Μαρίζα Παγκάκη, Ζωή Αρβανίτη
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου
Φωτογραφίες: Γιάννης Σαρηγιάννης
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μήνου

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Διαμαντής, Θεοδόσης Κώνστας, Αγγελική Μαχαίρα, Υβόννη Τζάθα

Μουσική-στίχοι: Δημήτρης Μπασλάμ
Κινησιολογία: Άννα Παπαδάκη

Διάρκεια 60′