Ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας της Σεβίλλης, Αλεχάντρο Κόρδοβα, θα εμφανιστεί για μία βραδιά στο Ινστιτούτο Θερβάντες.
 

Ο Αλεχάνδρο Κόρδοβα (Κόρδοβα, Βερακρούς, Μεξικό, 1986) ξεκίνησε τις σπουδές τους με τον Χεσούς Πένια και αργότερα συνέχισε στην Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου της Βερακρούς, υπό την εποπτεία των γνωστών δασκάλων Κοσουέλο Μπόλιο, Μάσιμο Γκάτα και Αλφρέδο Σάντσες. Έχει κάνει σπουδές και στην Ακαδημία Κιθαριστικής Τελειοποίησης με τον μαέστρο Πάολο Πεγκοράρο, στο Πορντενόνε της Ιταλίας. Είχε παρακολουθήσει επίσης τις διετείς σπουδές εξειδίκευσης στην κιθάρα, στο Κρατικό Ωδείο Μουσικής “Jacopo Tomadini” στην πόλη Ούντινε της Ιταλίας, με τον μαέστρο Στέφανο Βιόλα.

Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Κιθαρών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού του Μεξικού, που είχε δημιουργήσει ο μαέστρος Αλφόνσο Μορένο. Με αυτή συμμετείχε στο «Φεστιβάλ των Ανακτόρων της Αγίας Πετρούπολης» στη Ρωσία, έπαιξε στο Θέατρο του Μουσείου του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, στην Λευκή Αίθουσα του Εθνικού Μουσείου του Πέτερχοφ και στο Θέατρο της πόλης Νοφγκαρότ.

Το ταλέντο του έχει αναγνωριστεί από τους κριτικούς κλασικής μουσικής και χάρη σ’ αυτό έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο σε πάνω από είκοσι Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στο Μεξικό. Το 2012 κέρδισε τον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Σεβίλλης και είναι ο τρίτης νικητής που παίζει στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.

Ο πρώτος δίσκος του κυκλοφόρησε στο Λονδίνο με τον Τζων Τέιλορ και αναμένεται ο δεύτερος, με τον τίτλο Folia, από την δισκογραφική εταιρεία “Contrastes“.