To Gazarte υποδέχεται μια μοναδική συνάντηση κορυφαίων σολιστ με το nuevo tango, το σχήμα Kyklos Ensemble, για δύο συναυλίες.
 

Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες σολίστ, οι οποίοι διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ η γέννηση του συνόλου προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση των ορίων της τέχνης τους. Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες του συνόλου διέπονται από το πνεύμα της συνεργασίας και της ανταπόδοσης.

 
Ο Astor Piazzola, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις δυνατές συγκινήσεις που προσέφερε με το tango του, είχε συστήσει στο ελληνικό κοινό τη μοναδική εμπειρία της μουσικής του ήδη από την κοινή εμφάνισή του με τον Μάνο Χατζιδάκι στη δεκαετία του 90′. Σήμερα, 12 κορυφαίοι σολίστ της κλασικής μουσικής με σπουδαία καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας ένα ραντεβού με το Nuevo του Astor Piazzola μπαίνουν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι παρουσιάζοντας μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου tango και της jazz, σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς. Μέσα από τον ηχητικό σχεδιασμό του Άγη Γυφτόπουλου και υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, οι ενορχηστρώσεις του ίδιου δημιουργού, συνδυασμένες με τις νέες ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, φέρνουν έναν νέο tango αέρα.
 

Το KYKLOS ENSEMBLE, έχει ως αποστολή του την παρουσίαση έργων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της κλασικής και σύγχρονης μουσικής, αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο καταπιάνεται με τις Τέχνες πέραν της μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, επιδεικνύει ενδιαφέρον για συνεργασίες με δημιουργούς από το χώρο του θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου, αλλά και των επιστημών.
 

Μετράει στο ιστορικό του μία σειρά επιλεγμένων εμφανίσεων, μέσα από τις οποίες το σύνολο προβάλει και αναδεικνύει το έργο των Ελλήνων συνθετών, παλιότερων και νέων, προωθεί την νέα καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της ανάθεσης νέων έργων σε νέους συνθέτες, παρέχει βήμα σε μαθητευόμενους μουσικούς δίνοντάς τους την ευκαιρία να προλογίσουν τις συναυλίες του αλλά πάνω απ’όλα επιδεικνύει έντονα τον κοινωνικό του προσανατολισμό του μέσα από συμπράξεις, δράσεις και συνεργασίες.
 

Γενική διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Άγης Γυφτόπουλος