Την Ισιδώρα Ντάνκαν, αυτή τη γυναίκα θρύλο, την ιέρεια του μοντέρνου χορού, την πρώτη ξυπόλητη χορεύτρια, που σε κάθε άλμα μετάγγιζε την ουσία της ύπαρξής της και γοήτευε τον θεατή, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από το θεατρικό έργο «Η ζωή μου – Ισιδώρα Ντάνκαν» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θανάσης Θεολόγης.

Στο έργο παρακολουθούμε την πορεία της Ισιδώρας Ντάνκαν από τα παιδικά της χρόνια στην Αμερική, την περιοδεία της στην Ευρώπη (και Ελλάδα), μέχρι την αναχώρησή της στην Ρωσία. Επίσης, καταγράφονται οι πιο σημαντικοί έρωτες, οι τραγωδίες της αλλά και οι τεράστιες επιτυχίες της ζωής της.

Παρά τις τραγωδίες που έπληξαν την ζωή της, η Ντάνκαν στάθηκε στα πόδια της, αφού γι’ αυτήν η τέχνη ήταν ακόμη και πάνω από τη ζωή. Όπως έλεγε ο Μπουρντέλ “…η Ισιδώρα είναι ένα κομμάτι μάρμαρο που πάλλεται από αιωνιότητα. Πάλλεται μεταξύ της τέχνης και του έρωτα.”

Έρωτας, Τέχνη, Ζωή

Ένα τρίπτυχο που απασχόλησε, απασχολεί και θα απασχολεί αιώνια την παγκόσμια λογοτεχνία και το θέατρο…

Τέχνη, Ζωή, Έρωτας

Δύσκολος συνδυασμός… Πώς να τα συμβιβάσει κανείς;

Ζωή, Έρωτας, Τέχνη

Πώς να τα διαχωρίσει κανείς; Αφού η Τέχνη είναι Έρωτας. Κι ο Έρωτας θαυμαστής της Τέχνης. Αφού η Ζωή είναι Τέχνη. Και η Τέχνη εμπνέεται από τη Ζωή.

Ισιδώρα Ντάνκαν…

Η ζωή την τιμώρησε. Ο έρωτας την απογοήτευσε. Ο θάνατος την διεκδίκησε… αλλά η τέχνη την δικαίωσε.

Συντελεστές
Την Ισιδώρα Ντάνκαν ερμηνεύει η ηθοποιός Ιωάννα Δελάκου.
Στο πιάνο ο μουσικοσυνθέτης Γιούρι Στούπελ.
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα
Σκηνικά-Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης
Graphic Art: Γιάννης Χρυσάνθου
Υπεύθυνος παραγωγής: Σπύρος Φιλιππόπουλος