Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μες στο βρακί της, του Ζορζ Φεϊντό στο θέατρο Πειραιώς 131

Μες στο βρακί της, του Ζορζ Φεϊντό στο θέατρο Πειραιώς 131

Δεκαπέντε χρόνια μετά το «Μόλις Χώρισα», η Ομάδα Δράσις μπαίνει «Μες Στο Βρακί Της» κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 9 Δεκεμβρίου και έπειτα, στο θέατρο Πειραιώς 131.


Την κωμωδία του Georges Feydeau, «Un Fil ‘A La Patte», διάλεξε να παρουσιάσει η Ομάδα “Δράσις” φέτος. Μια κωμωδία, με την οποία η Ομάδα “Δράσις” γιορτάζει και την επιστροφή στις ρίζες της. Ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος συναντά και πάλι την αρχική ομάδα της “Δράσις”, υπαίτια για μία από τις ωραιότερες κωμωδίες των νεότερων χρόνων, το «Μόλις Χώρισα» (Πρώτη Παράσταση; Δεκέμβριος του 1998). Ένας χωρισμός, ένα στριπτίζ, ένα σφηνάκι Smirnoff, μια παρουσίαση τάπερ, πολλά beat, πολύ χιούμορ  και ένα στόρι που άγγιξε τις καρδιές όλων, κατασκηνώνοντας  για πάντα, στις πιο πετυχημένες μας θεατρικές αναμνήσεις .


Το ίδιο σκοπεύουν να επαναλάβουν και τώρα. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, από αυτές στις οποίες ο Georges Feydeau είναι μετρ και μεγάλος μάστορας, συναντά μια ομάδα που, δεν σηκώνει παρεξήγηση, παίζει την κωμωδία στα δάχτυλά της και μας έχει κάνει να γελάσουμε μέχρι παρεξηγήσεως στο παρελθόν.


Η ιστορία

Ο Μπουά απόψε αρραβωνιάζεται την Βιβιάν. Αλλά είναι εραστής της Λουσέτ, η οποία είναι αρτίστα του μιούζικ χωλ. Η μητέρα της Βιβιάν, καλεί την Λουσέτ να τραγουδήσει στους αρραβώνες, χωρίς να το ξέρει κανείς…

Κι εκεί αρχίζουν όλα! Ανάμεσα σε πόρτες που ανοιγοκλείνουν, οι 16 ήρωες μας, πέφτουν από παρεξήγηση σε παρεξήγηση και από ψέμα σε ψέμα, προσπαθώντας, μάταια, να αναιρέσουν, ότι η γυναίκα θα έχει για πάντα τον άντρα Μες Στο Βρακί Της!


Συντελεστές
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny Mac Lelan
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Μάσκες: Βασιλική Παπαδοπούλου
Ηχητική επεξεργασία: Αλέξανδρος Γεράνης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Μακιγιάζ: Γιώργος Βάλβης - Βαγγέλης Θώδος
Χτενίσματα: Γιώργος Βάλβης
Artwork: Γιάννης Γεωργιάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Γκολφινόπουλος
Βοηθός Σκηνογράφου: Στέφανος Κανιούρης

Παίζουν:
Πέτρος Γιασεμής
Γεράσιμος Μαύρος
Κωνσταντίνος Μωραΐτης
Δέσποινα Παπαγιάννη
Τάκης Σακελλαρίου
Μαίρη Σαουσοπούλου
Μαρία Σκαφτούρα


Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Σπούδασε θέατρο (Δραματική Σχολή Π. Κατσέλη, Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου), ζωγραφική κοντά στο Γ. Μπουρναζάκη, και χορό με τους Ζουζού Νικολούδη, Γιάννη Μέτση και Konrad Bukes. Εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός , χορευτής και χορογράφος και έχει καταξιωθεί στο χώρο του θεάτρου.

Σχετικές ειδήσεις
Εξηνταβελόνης, του Κωνσταντίνου Οικονόμου στο Εθνικό Θέατρο
05.12.2016 17:19
Η κωμωδία του Κωνσταντίνου Οικονόμου Εξηνταβελόνης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τον Χρήστο Βαλαβανίδη στον ομώνυμο ρόλο, από τις 22 Δεκεμβρίου.
Η Παρεξήγηση του Καμύ στο Θέατρο Radar για δεύτερο χρόνο
07.11.2016 12:31
Η Παρεξήγηση του Αλμπέρ Καμύ, ανεβαίνει στο Θέατρο Radar για δεύτερο χρόνο, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.
Οι από πάνω στο Θέατρο Πειραιώς 131
14.10.2016 14:20
Το Θέατρο Πειραιώς 131 υποδέχεται από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 τους Από πάνω!
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio στο Θέατρο Olvio
04.08.2016 14:35
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio πρόκειται να παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά, από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Θέατρο Olvio, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.