Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Blanche - Μετεπιβίβαση, του Μιχάλη Παλίλη στο θέατρο Σημείο

Blanche - Μετεπιβίβαση, του Μιχάλη Παλίλη στο θέατρο Σημείο

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 ανεβαίνει το έργο με τίτλο «Blanche / Μετεπιβίβαση.» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Παλίλη στο θέατρο Σημείο (σκηνή Lab).


«Κατάγομαι από τη θλίψη.
Κατοικώ στο τραύμα.
Δε θέλω να είμαι πρόβλημα κανενός.
Θέλω. Θέλω. Μπορώ να. Θέλω. Μπορώ να θέλω. Δε μπορώ. Να είμαι. Είμαι. Δε μπορώ να μην είμαι. Δε θέλω να μην είμαι. Δε θέλω να. Μην είμαι. Μπορώ. Να μη θέλω. Να μη θέλω. Μπορώ. »


- Πόσο «Blanche» είμαστε όλοι μας;
- Πώς διαχειρίζεται κανείς το «απαίσιο»;
- Γνωρίζουμε τον πραγματικό μας εαυτό; Μπορούμε να τον αντέξουμε;
- Μας αφήνουν να είμαστε αυτό που θέλουμε;
- Πόσες «μετεπιβιβάσεις» κάνουμε για να μην «εκτροχιαστεί» η ζωή μας;
- Πόση καλοσύνη έχουν τελικά οι ξένοι σήμερα;
- Ποια μαγεία μπορεί να μας σώσει από το σκληρό ρεαλισμό;


Με ερευνητικό ύφος, ο Μιχάλης Παλίλης καλεί τους θεατές να παρακολουθήσουν «αιρετικά» την ιστορία της ηρωίδας του κλασικού αριστουργήματος του Τένεσι Γουίλιαμς. Με ερμηνευτή έναν άνδρα ηθοποιό (Φαίδων Καστρής), ο πρωτότυπος αυτός μονόλογος επιχειρεί μια μετ-εγγραφή του προσώπου της Blanche στο σήμερα και στο διαρκές, μια συνέχεια του αρχικού μύθου, ένα κοίταγμα στην ανθρώπινη ρωγμή και στην περιπέτεια του βίου, μια κατάσταση «μετά – Blanche»…


Μέσα από την έκπληξη, το χιούμορ, την ποιητικότητα και την ωμότητα, οι θεατές εισέρχονται στον κόσμο της Blanche και του σύγχρονου πολιτισμού. Η Blanche, στο τέλος του κλασικού έργου, αναγκάζεται σε εγκλεισμό, αδυνατώντας να συγχρονιστεί με την πραγματικότητα. Στο καινούργιο έργο, οι θεατές γίνονται μάρτυρες της πρώτης βραδιάς της καινούργιας ζωής της. Η σιωπηλή παρουσία ενός άνδρα, τη συγκεκριμένη νύχτα, οδηγεί τη Blanche όχι μόνο στην αναπαραγωγή των γεγονότων που προηγήθηκαν μέσα από τη δική της εκδοχή, αλλά και σε καινούργιες αποκαλύψεις και καταλυτικές επιλογές. Αυτός θα είναι ο τελευταίος σταθμός της διαδρομής της ή θα μετεπιβιβαστεί σε άλλο όχημα…;    


Συντελεστές:
Κείμενο /Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παλίλης
Φωτογραφίες: Ιωάννα Παπουλή
Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Χαστά

Παίζει ο Φαίδων Καστρής

Σχετικές ειδήσεις
Πάθος και απόγνωση στο Θέατρο Σημείο
10.11.2016 14:35
Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο Πάθος και απόγνωση, με αφορμή την Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ για ακόμα μία παράσταση, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Καιομένη, του Γιον Φόσσε για 2η χρονιά στο Θέατρο Σημείο
08.02.2016 10:16
Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει την «Καιομένη» του Γιον Φόσσε από την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην Κεντρική Σκηνή για 2η χρονιά.
Μαυροπούλι, του David Harrower στο Θέατρο Σημείο
28.12.2015 09:44
Το Θέατρο Σημείο/LAB παρουσιάζει το έργο του David Harrower, Μαυροπούλι (Blackbird), από τις 5 Ιανουαρίου 2016.