Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Στις άκρες του κόσμου. Πτήσεις δωματίου: Ημερολόγιο 2014 - Χρήστος Κεχαγιόγλου

Στις άκρες του κόσμου. Πτήσεις δωματίου: Ημερολόγιο 2014 - Χρήστος Κεχαγιόγλου

Από τις εκδόσεις Εν Πλω κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2014 - Στις άκρες του κόσμου. Πτήσεις δωματίου με 14 έργα του Χρήστου Κεχαγιόγλου από την ομώνυμη ζωγραφική του ενότητα που παρουσιάστηκε στην γκαλερί Ζουμπουλάκη .


"Η πραγματικότητα είναι ένας απέραντος ωκεανός. Και κάθε λευκό τελάρο, κάθε άσπρο χαρτί, είναι η υπόσχεση ενός ταξιδιού. Ταξιδεύω σ’ αυτόν τον ωκεανό. Χωρίς συγκεκριμένο στόχο και προορισµό. Και µέσα απ’ το ταξίδι, µου αποκαλύπτεται σιγά-σιγά µια κατεύθυνση, µια κατάληξη. Σα να είναι θαµµένη στο λευκό µια εικόνα που µε την προσεκτική έρευνα αποκαλύπτεται. Βρισκόµαστε στην άκρη του νου. Αναµνήσεις, αφηγήσεις και µύθοι είναι εδώ ένα κουβάρι, που κάθε φορά ξετυλίγεται διαφορετικά, αναπάντεχα, και σχεδιάζει στο λευκό αινιγματικές ερμηνείες του υπαρκτού. Η πραγματικότητα ερωτοτροπεί µε τις απεικονίσεις της. Αυτές είναι οι πτήσεις δωματίου. Ένα παιχνίδι εικόνων. Και σ’ όλα τα παιχνίδια µόνο η παράλογη πίστη σ’ έναν κανόνα µπορεί να τα κάνει σοβαρά, πραγματικά. Τα έργα που προκύπτουν απ’ αυτό το εσωτερικό παιχνίδι είναι οι άκρες ενός ζωγραφικού κόσµου. Μέρη µακρινά, συγκεκριμένοι τόποι, µαζί πολύ αληθινοί και πολύ ψεύτικοι, πολύ πραγματικοί και τελείως ανύπαρκτοι. Όπως κι όλη η ζωγραφική, κι ολόκληρη η τέχνη".

Χρήστος Κεχαγιόγλου

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική Δωματίου: έκθεση του Μηνά Καμπιτάκη στη gallery genesis
17.11.2016 14:55
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση του Μηνά Καμπιτάκη, με τίτλο “Μουσική Δωματίου”.
Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες: έκθεση με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β. & Μ Θεοχαράκη
28.09.2016 16:34
Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Σπύρος Παπαλουκάς. SYNOPSIS. Ζωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια, μακέτες».
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Καταφύγια έρωτος: Έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
21.07.2016 11:39
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε οργανώνει την ατομική έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Καταφύγια έρωτος», από τις 22 Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου 2016.
Τόποι στη Μνήμη Ι: Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου & του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
18.04.2016 15:11
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε ξεκινά τη νέα περίοδο με την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι / Land in Memory I» με τους εικαστικούς Αλεξία Ξαφοπούλου και Χρήστο Κεχαγιόγλου, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.