Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Slices of Silence: έκθεση φωτογραφίας στη γκαλερί Eleni Marneri

Slices of Silence: έκθεση φωτογραφίας στη γκαλερί Eleni Marneri

Η γκαλερί Eleni Marneri φιλοξενεί την ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο Slices of Silence.


Όταν οι λέξεις γίνονται ασαφείς θα σταθώ στις φωτογραφίες. Όταν οι εικόνες γίνονται ανεπαρκείς, θα γεμίσω με τη σιωπή.

Ansel Adams


Η εποχή που ζούμε και κατά συνέπεια η ζωή του καθένα από μας, σε ατομικό επίπεδο, έχει αλλάξει δραματικά. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν να αποδράσουμε από τα γεμάτα ένταση στοιχεία που την αποτελούν, τους θορύβους και τις συνεχείς προκλήσεις για κάτι καινούργιο και διαφορετικό και να σταθούμε, έστω και για λίγο σιωπηλοί, να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας απαλλαγμένο από όλα αυτά.


Πόσο μπορούμε άραγε να μείνουμε σιωπηλοί χωρίς ουσιαστικά να αισθανθούμε άβολα για τη σιωπή μας; Η σιωπή μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων είναι κάτι εφικτό στις μέρες μας; Πόσο δύσκολη είναι η επιλογή της σιωπής ως μια κατάσταση βαθύτερης προσωπικής ενδοσκόπησης;


Στην έκθεση με τίτλο “Slices of Silence” οι φωτογράφοι αναμετρώνται με την έννοια της σιωπής, και εστιάζουν στον τρόπο που μπορεί κάποιος να ορίσει τις διαστάσεις μέσα στις οποίες κάτι τόσο απροσδιόριστο και άυλο – και ταυτόχρονα τόσο υπαρκτό – μπορεί να λάβει μια απροσδόκητη και απρόβλεπτη μορφή.  


Μας καλούν να παρακολουθήσουμε στιγμές που η σιωπή περιβάλλεται από παράδοξες καταστάσεις της καθημερινότητας, να την ανακαλύψουμε τόσο μέσα από τους θορύβους που διαπερνούν κάθε γωνιά του κόσμου που ζούμε, όσο και μέσα από γαλήνια τοπία και χώρους ιερούς που εκπέμπουν ηρεμία και αταραξία.


Να σταθούμε στη προσωπική σιωπή κάποιου, στην έντονη επιθυμία του να εκφράσει το ξαλάφρωμα της ψυχής του. Να συναντηθούμε με τον φόβο ή και την ανάγκη – μεταφυσική ή ανθρώπινη – του φωτογράφου να αντιμετωπίσει ότι παραμένει άγνωστο σε μας και ανερμήνευτο. Να συλλαβίσουμε τη σιωπή των εικόνων του όχι ως μια βουβή διαδικασία πρόσληψης αλλά ως μια ανάγνωση αλληλουχίας στιγμών κατανόησης και βαθειάς επικοινωνίας.


Συμμετέχουν: Γιάγκος Αθανασόπουλος, Γιάννης Γιαννέλος, Τάκης Ζερδεβάς, Κατερίνα Καλούδη, Δημήτρης Κοιλαλούς, Γεωργία Κοτρέτσος, Δημήτρης Μυτάς, Κώστας Ορδόλης, Γιάννης Τζώρτζης.

Σχετικές ειδήσεις
Consanguinity, έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου στη γκαλερί 7
29.12.2016 10:17
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ C o n s a n g u i n i t y ”.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Βlue: έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
17.06.2016 10:00
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, με τίτλο «blue», ανοίγοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.