Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

X Mass Explode Fest στο An Club

X Mass Explode Fest στο An Club

Το An Club φιλοξενεί το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικα απο τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013!


Στη σκηνή του An Club θα ανέβουν οι Nighstalker, οι Mahakala, οι Potergeist και οι Drunk Motherfuckers.


Μην προσπαθήσετε να χαρακτηρίσετε τους Nightstalker. Κατά τη διάρκεια των ετών έχουν επιβαρυνθεί με κάθε ορολογία. Στη δεκαετία του 90 ήταν grunge. Μετά από αυτό ήταν Stoner Rock… Παίζουν μουσική ροκ… απλά… και έχουν πάρει διθυραμβικές κριτικές για τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε έναν κόσμο γεμάτο από μπάντες συνεχίζουν να είναι διαχρονικοί με άπειρες συναυλίες στο ενεργητικό τους που τους καταξιώνουν ως τη σημαντικότερη ροκ μπάντα της Ελλάδας. Ξεκίνησαν στα τέλη του 1989, από τον τραγουδιστή (και drummer τότε) Argy ενώ το 1992 γίνεται σταθερή η προσθήκη του μπασίστα των Rotting Christ Ανδρέα.

Καταφέρνουν να ενώσουν το βαρύ rock με funky ρυθμούς και μελωδίες grungy για να δημιουργήσουν στο τέλος ένα εντελώς νέο θηρίο. Με όλα αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν το 1994 το πρώτο EP με τίτλο "SideFx."

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους full length album "USE" το 1996, καθιερώνονται έχοντας τον heavy και σκοτεινό ήχο τους ως δικό τους σήμα κατατεθέν.

Το 2000 ένα νέο EP έρχεται, το "Ritual", το οποίο βρίσκει τους Nightstalker να πορεύονται βαθιά στη σφαίρα της ψυχεδέλειας, Το 2004 ακολουθεί το "Just A Burn" ενώ το "Superfreak" το 2009 συγκέντρωσε γύρω από το συγκρότημα νέους και πιστούς οπαδούς από όλο τον κόσμο. Το τελευταίο τους αριστούργημα "Dead Commandos Rock." Ένα άλλο άλμπουμ αξίας αλλά και απλότητας, γεμάτο με εντυπωσιακά riffs και ηλεκτρισμό, με πιο βαρύ ήχο, groovy ρυθμούς, έντονο μπάσο και με τη δύναμη των φωνητικών του Argy, η οποία είναι το μυστικό για την μουσική των Nightstalker που έχει κρατήσει το συγκρότημα για περισσότερα από 20 χρόνια και τους έκανε ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής.


Οι MAHAKALA είναι ένα heavyrock/ heavymetalκουαρτέτο από την Αθήνα. Σχηματισμένοι το 2005, ξεκίνησαν την διαδρομή τους στο underground, με πολλές δυνατές και γεμάτες ενέργεια liveεμφανίσεις στην πόλη τους.

Το 2006, κυκλοφορούν το πρώτο τους demoCDκαι την νύχτα που ανοίγουν την liveεμφάνιση των Σουηδών metalpioneers, GrandMagusστην Αθήνα, 100 κόπιες μοιράζονται δωρεάν στον κόσμο.

Η δύναμη και ο χαρακτήρας τους στην σκηνή τους βοήθούν να κλείσουν ακόμα περισσότερες liveεμφανίσεις, από τις οποίες μάλιστα αποκομίζουν τον χαρακτηρισμό μίας από τις πιο εκρηκτικές liveμπάντες της πόλης τους.

Την ίδια στιγμή, ηχογραφούν το ομώνυμο ντεμπούτο EPτους, το οποίο κυκλοφορεί από την Ισπανική ανεξάρτητη δισκογραφική ParadeRecords (Abscess, Machetazo, Moho, Monarch, LordsOfBukkake) μέσα στους πρώτους μήνες του 2007. Περίπου 500 κόπιες πωλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα. Η MeteorCity (Stonerrock.com) και η RelapseRecordsσυμπεριλαμβάνουν αυτήν την “cult” δημιουργία στους καταλόγους τους διανέμοντάς την παγκοσμίως.

Ακόμα περισσότερες δυνατές liveεμφανίσεις λαμβάνουν μέρος στον Ελλαδικό χώρο και στην Κύπρο με ονόματα όπως οι GrandMagus (Σουηδία), TheDevil'sBlood (Ολλανδία), Taint (Ηνωμένο Βασίλειο), Obscura(Γερμανία) και SepticFlesh (Ελλάδα) μεταξύ άλλων. Οι Mahakala τυγχάνουν θετικής ανταπόκρισης από κάθε είδους κοινό αλλά και τον παγκόσμιο τύπο.

Αρκετές demoηχογραφήσεις αλλά και αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας συντελούν στην ηχογράφηση του αυτοχρηματοδοτούμενου EP “PactWithTheDevil” το 2009, το οποίο -και πάλι- διανέμεται σε 300 δωρεάν κόπιες στα liveshowsτους.

Το 2011, οι Mahakala μπαίνουν στα παγκοσμίως γνωστά SierraStudiosγια να ηχογραφήσουν το πρώτο fulllengthalbumτους. Κουβαλώντας ήδη -λόγω αναφορών του τύπου- τον τίτλο του occultmetalσχήματος, περισσότερο λόγω των στιχουργικών τους concepts, οι Mahakala δεν άργησαν να θεωρηθούν η ανερχόμενη δύναμη της τοπικής metalσκηνής.

Το 2013 κλείνουν δισκογραφικό συμβόλαιο με τις εγχώριες SupremeMusicCreations και SecretPortRecords, με τις οποίες κυκλοφορούν και διανέμουν πανευρωπαϊκά το ντεμπούτο albumτους “Devil'sMusic” σε CDκαι βινύλιο. Οι πρώτες διθυραμβικές κριτικές καταφθάνουν από τον παγκόσμιο τύπο την ίδια στιγμή που οι Mahakalaεμφανίζονται στο RockwaveFestival 2013 μαζί με τους deathmetalpioneers, SepticFleshκαι πραγματοποιούν shows σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, συνοδεύοντας -σε κάποιες από αυτές- τους localheroes, RottingChristαλλά και τους Σουηδούς retro-rockersWitchcraftκαι YearOfTheGoat.

Σχετικές ειδήσεις
Συγκατοίκηση: η συναυλία των Κ. Βήτα και ARTéfacts κυκλοφορεί σε LP και CD
16.09.2016 11:40
Mια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του K. BHTA από χαρισματικούς μουσικούς που παίζουν τη μουσική που αγαπούν. Κυκλοφορεί σε LP & CD και ψηφιακές πλατφόρμες (i-tunes, Spotify, κλπ) στις 28.9.2016.
The Ambrose Akinmusire Quartet live στη Στέγη
25.02.2016 14:23
O Ambrose Akinmusire, ο μουσικός που μετράει συνεχώς μουσικά βραβεία και διθυραμβικές κριτικές, προσφέροντας ένα νέο λυρισμό στην τζαζ τρομπέτα, έρχεται στις 18 Μαρτίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Η Τίγρης του Ψηλορείτη με τον Ψαραντώνη στο Half Note
14.01.2016 14:49
Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή. Από το 1982 έως σήμερα έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, μιλώντας στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξάρτητα καταγωγής και εθνικότητας, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.
X-MAS Explode Fest with Nightstalker @ An Club
22.12.2015 12:43
Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός έρχεται στο An Club την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, με μερικά απο τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής: NIGHTSTALKER & special acts: HERITAGE / THE DARKSTAR / CONTRA LIMIT.
Χριστουγεννιάτικο NEON & Cycladic Late Night Party!
16.12.2015 14:10
Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, ο ΝΕΟΝ και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, οργανώνουν χριστουγεννιάτικο NEON & Cycladic Late Night Party.