Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

InMediTerraneum 2013: Διεθνές Φεστιβάλ Video Art

InMediTerraneum 2013: Διεθνές Φεστιβάλ Video Art

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το InMediTerraneum Διεθνές Φεστιβάλ διοργανώνεται σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κολομβία, Ουρουγουάη και Αργεντινή ταυτόχρονα στις 28 με 30 Νοεμβρίου.


Το InMediTerraneum (IMT) είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία με τη μορφή διεθνούς φεστιβάλ, που χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης το Video Art.


Εννοιολογική βάση του έργου είναι η επανεξέταση των στερεοτύπων σχετικά με το πού γεννιέται η έννοια της σύγχρονης δημιουργίας, και ποιά είναι η θέση της μέσα στην καλλιτεχνική και κοινωνική πραγματικότητα.


Κάθε χρόνο ζητούμε από καλλιτέχνες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού να ανταποκριθούν με τα έργα τους σε μια σειρά ερωτημάτων, ενθαρρύνοντάς τους να προβληματιστούν σχετικά με την ταυτότητά τους ως πολίτες κοινωνιών με πολλές ομοιότητες, παρά τη γεωγραφική και γλωσσική τους απόσταση. Πρόκειται λοιπόν, για μία σύγκλιση μηνυμάτων από καλλιτέχνες με κοινή ιστορική κουλτούρα, αλλά διαφορετικές παρούσες συνθήκες.


Φέτος oι καλλιτέχνες καλούνται να εκφράσουν το πως αντιλαμβάνονται το Out of Place. Καλλιτέχνες από τις 6 αυτές χώρες θα συμμετάσχουν μέσω των Video Art έργων τους , τα οποία θα εκθέτονται για 3 συνεχόμενες μέρες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.


Στην Αθήνα η έκθεση θα στεγαστεί στο The Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Μοναστηράκι) - https://www.facebook.com/ImpactHubAthens?fref=ts


Ο συνδετικός κρίκος των εκθέσεων όλων των χωρών θα είναι το livestreaming στους χώρους της έκθεσης.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πέρα από την έκθεση των έργων, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν workshops και να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά δρώμενα.


Η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι 12 Νοεμβρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή κλικ στο http://goo.gl/J67nNT .

Σχετικές ειδήσεις
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου
26.07.2016 10:20
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την τέχνη και τον πολιτισμό ανοίγει και φέτος για 28η συνεχόμενη χρονιά τις πόρτες του – με ελεύθερη πάντα είσοδο – από 30 Ιουλίου 2016, στον μοναδικής ομορφιάς χώρο του κτήματος Μάνεση.
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» 2016: Κάλεσμα συμμετοχής
25.07.2016 16:54
Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες», μέλος του δικτύου Cultural International Festivals, θα ανοίξει για 7η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του, στις 19 Οκτωβρίου 2016.
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»: Κάλεσμα συμμετοχής
13.06.2016 11:51
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ''Γέφυρες'' θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε επιλεγμένους χώρους, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
06.06.2016 14:07
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.