Η Village Films παρουσιάζει την ταινία Diana, με τη Ναόμι Γουότς να υποδύεται τη θρυλική πριγκίπισσα, στους κινηματογράφους από τις 28 Νοεμβρίου 2013.

16 χρόνια μετά το άδοξο τέλος της, ο Όλιβερ Χιρσμπίγκελ (“The Experiment”, “Downfall”, “Five Minutes of Heaven”) αποτυπώνει στο κινηματογραφικό πανί -με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία- τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής της γυναίκας που έμεινε γνωστή ως η πριγκίπισσα του λαού!

Στον ρόλο της διάσημης και εμβληματικής Lady Di συναντάμε την Βρετανίδα υποψήφια για Όσκαρ Ναόμι Γουότς (“J. Edgar”, “Fair Game”, “21 Grams”, “Τhe Impossible”). Ο Ναβίν Άντριους, γνωστός από το “The English Patient” και την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Lost”, πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Δρ. Χασνάτ Καν. Το καστ συμπληρώνουν οι Ντάγκλας Χοτς, Τζέραλντιν Τζέιμς, Τσαρλς Έντουαρντς και Τζούλιετ Στίβενσον.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ (υποψήφιου για Όσκαρ για την ταινία “Downfall”), σε σενάριο του Στίβεν Τζέφρις (“The Libertine”). Οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν να απεικονίσουν τη ζωή της Νταϊάνα όσο περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα μπορούσαν. Κατά συνέπεια, η ταινία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε έρευνες αρχείου, καθώς και σε επαφές με συμβούλους και ανθρώπους που γνώριζαν την Νταϊάνα κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Για τη Γουότς, το πιο σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια να ενσαρκώσει την Νταϊάνα ήταν η φωνή. Για έξι εβδομάδες, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, έκανε εντατική προπόνηση χρησιμοποιώντας συνεντεύξεις για να μελετήσει τη φωνή της Νταϊάνα και όλες τις άλλες ιδιαιτερότητές της: τον τρόπο που κινούσε το πρόσωπό της, τα μαλλιά της και τα μάτια της. Μόλις ξεκίνησε η προετοιμασία της παραγωγής, η Γουότς συνεργάστηκε στενά με την Νορίκο (Memories of A Geisha) η οποία επιμελήθηκε τα μαλλιά και το make-up.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν εννέα εβδομάδες και πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 100 διαφορετικά σημεία σε Κροατία, Νοτιοανατολική Αγγλία, κεντρικό Λονδίνο, Πακιστάν, Μοζαμβίκη κ.ά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν τα γυρίσματα για τις σκηνές που εκτυλίσσονται στο Ronnie Scott’s, το Hyde Park και το εσωτερικό του Kensington Palace – αντί του οποίου χρησιμοποιήθηκε ένα παλιό κτίριο στο Langleybury στα περίχωρα του Λονδίνου, μια και το Παλάτι ανακαινιζόταν προκειμένου να κατοικήσουν ο γιός της Diana πρίγκηπας William και η σύζυγός του Kate.