Μια νέα εντυπωσιακή σειρά έργων τέχνης παρουσιάζει ο κορυφαίος εικαστικός καλλιτέχνης της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας, ο Ισλανδός Errό, στην τρίτη έκθεση του στην Ελλάδα, που φιλοξενείται και αυτή τη φορά στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

H έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 13.00 παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος θα έρθει ειδικά γι αυτό το γεγονός.

Ο  Errό, που ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στο Παρίσι, με πολλές και μεγάλες εκθέσεις στα μουσεία του κόσμου, αυτή τη φορά  δημιούργησε μια σειρά εκρηκτικών έργων, όπου το χρώμα κυριαρχεί σε πρωτόγνωρους συνδυασμούς. Η ερωτική διάθεση δεν λείπει σ αυτή τη νέα κατάδυση του Ευρωπαίου δημιουργού στον κόσμο των κόμικς. Μάλιστα αυτή τη φορά ο Errό κάνει ένα νοητό αφιέρωμα στον αγαπημένο του Πικάσο για να τον τιμήσει μέσα από μια σειρά έργων που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις ενότητες της νέας δουλειάς έργα αφιερωμένα στα γιαπωνέζικα κόμικς manga, έργα για ένα καλοκαίρι στην Ανατολή, νέα έργα που κτίζονται πάνω σε παλιές ιδέες του καλλιτέχνη, κι ακόμα μια ανατρεπτική σειρά με τίτλο «ανακατέψτε».

«Η ζωγραφική είναι ένα μέσον για να επιχειρήσεις να ανακαλύψεις τη σημασία ενός συγκεχυμένου κόσμου», λέει ο ίδιος ο Errό για να ερμηνεύσει τον εαυτό του. Ακάματος αρχειοθέτης του χάους, έχει ως βάση του τον κόσμο των κόμικς. Βάζοντας στο κέντρο κάθε πίνακα τη σύγχυση, την αύξηση, τη δίνη ο Erró θεωρεί πως δεν υπάρχει καμιά αναμενόμενη ερμηνεία. Ο χρόνος είναι σε γενικευμένη αταξία. Η εξουσία ανήκει στην αντίφαση και το παράλογο. Τα έργα του είναι αποσπάσματα, αντιπροσωπευτικά και προκλητικά εξίσου, αυτού του παραλογισμού, όπου οι εικόνες θολώνουν και αναμειγνύονται. Και η μεγαλοφυΐα του έγκειται στη ικανότητα ανάδειξης του ανησυχητικού μεγαλείου του χάους.