Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ατομική έκθεση του Ισλανδού καλλιτέχνη Erro στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

Ατομική έκθεση του Ισλανδού καλλιτέχνη Erro στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

Μια νέα εντυπωσιακή σειρά έργων τέχνης παρουσιάζει ο κορυφαίος εικαστικός καλλιτέχνης της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας, ο Ισλανδός Errό, στην τρίτη έκθεση του στην Ελλάδα, που φιλοξενείται και αυτή τη φορά στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.


H έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 13.00 παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος θα έρθει ειδικά γι αυτό το γεγονός.


Ο  Errό, που ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στο Παρίσι, με πολλές και μεγάλες εκθέσεις στα μουσεία του κόσμου, αυτή τη φορά  δημιούργησε μια σειρά εκρηκτικών έργων, όπου το χρώμα κυριαρχεί σε πρωτόγνωρους συνδυασμούς. Η ερωτική διάθεση δεν λείπει σ αυτή τη νέα κατάδυση του Ευρωπαίου δημιουργού στον κόσμο των κόμικς. Μάλιστα αυτή τη φορά ο Errό κάνει ένα νοητό αφιέρωμα στον αγαπημένο του Πικάσο για να τον τιμήσει μέσα από μια σειρά έργων που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις ενότητες της νέας δουλειάς έργα αφιερωμένα στα γιαπωνέζικα κόμικς manga, έργα για ένα καλοκαίρι στην Ανατολή, νέα έργα που κτίζονται πάνω σε παλιές ιδέες του καλλιτέχνη, κι ακόμα μια ανατρεπτική σειρά με τίτλο «ανακατέψτε».


«Η ζωγραφική είναι ένα μέσον για να επιχειρήσεις να ανακαλύψεις τη σημασία ενός συγκεχυμένου κόσμου», λέει ο ίδιος ο Errό για να ερμηνεύσει τον εαυτό του. Ακάματος αρχειοθέτης του χάους, έχει ως βάση του τον κόσμο των κόμικς. Βάζοντας στο κέντρο κάθε πίνακα τη σύγχυση, την αύξηση, τη δίνη ο Erró θεωρεί πως δεν υπάρχει καμιά αναμενόμενη ερμηνεία. Ο χρόνος είναι σε γενικευμένη αταξία. Η εξουσία ανήκει στην αντίφαση και το παράλογο. Τα έργα του είναι αποσπάσματα , αντιπροσωπευτικά και προκλητικά εξίσου, αυτού του παραλογισμού, όπου οι εικόνες θολώνουν και αναμειγνύονται. Και η μεγαλοφυΐα του έγκειται στη ικανότητα ανάδειξης του ανησυχητικού μεγαλείου του χάους.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
The possibility of an island: Έκθεση του Benjamin Spark στην Kapopoulos Fine Arts - Μύκονος
27.07.2016 16:54
Τον διεθνή Γάλλο-Βέλγο καλλιτέχνη Benjamin Spark, στην πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «The possibility of an island», παρουσιάζει η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο, από τις 30 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.