Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Thessaloveniki. Ημερολόγιο 2014 - Στέφανος Τσιτσόπουλος

Εκτύπωση
Thessaloveniki. Ημερολόγιο 2014 - Στέφανος Τσιτσόπουλος

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το ημερολόγιο του Στέφανου Τσιτσόπουλου με τίτλο «Thessaloveniki. Ημερολόγιο 2014», το οποίο κοσμούν οι φωτογραφίες του Δημήτρη Καραθάνου.


Πανό που ανεμίζουν στην Καμάρα το σλόγκαν «Love is the new like», γάλλοι στρατιώτες που επιστρέφουν κάθε φορά που το βλέμμα ανταμώνει με το «Mediterranean Palace», αναμνήσεις από την Προξένου Κορομηλά και σφοδρές συγκινήσεις στα λουτρά του Λαγκαδά. Λαϊκές τραγουδίστριες στα δυτικά, φραπεπρολετάριοι στη Λεωφόρο Νίκης, ο Κιθ Ρίτσαρντς στη βιτρίνα του «Ιανού» και ο Μεγάλος Γκάτσμπυ κάθε Ιούνιο στη Βουρβουρού να περιμένει να γίνει καλοκαίρι. Κάθε Πέμπτη στην Athens Voice και κάθε μήνα στο SOUL, ο βορράς προελαύνει με μια διάθεση ποπ σουρεάλ. Δρόμοι, γειτονιές, ήχοι, στέκια, λεωφορεία, μπαρ, ιδέες και άνθρωποι συνομολογούν το προφίλ μιας πόλης που μόνο οι επαγγελματίες ρομαντικοί μπορούν να σκανάρουν. Στο ημερολόγιο «Thessaloveniki 2014» ένας γάτος στην Άνω Πόλη επιβεβαιώνει τη συγγένειά του με τον Ρεμπό και το ΚΤΕΛ Ξάνθης στη Μοναστηρίου παραμένει αδιάψευστος μάρτυρας πως είτε φεύγεις από εδώ είτε έρχεσαι για εδώ οι επιθυμίες είναι η μόνη σου πατρίδα και η αληθινή σου ζωή.


Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος είναι διευθυντής του περιοδικού SOUL, ανταποκριτής της εφημερίδας Athens Voice και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Imagine 89,7. Αγαπά τα μαύρα γυαλιά, τη «μαύρη» μουσική και τους black coffees, όπως του δίδαξαν οι ήρωές του Μάιλς Ντέιβις, Sonic Youth, Μπάρι Άνταμσον, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Χάντερ Τόμσον και Φώτης Γεωργελές . Ζει στην Άνω Πόλη, δραπετεύει τακτικά στον Κίσσαβο, πού και πού επισκέπτεται την πατρίδα του την Ξάνθη, αλλά θα ήθελε, σε μια άλλη ζωή, να ζει και να εργάζεται στο αεροδρόμιο JFK.


Ο Δημήτρης Καραθάνος είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού SOUL και μέλος της συντακτικής ομάδας της Athens Voice. Ζει και εργάζεται καθημερινά με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο από το 2001. Στον υπόλοιπο χρόνο του τρέχει μαραθωνίους, διαβάζει μυθιστορήματα και φωτογραφίζει αγνώστους.

Εκτύπωση
Σχετικές ειδήσεις
Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν τη σκιά τους - Ευάγγελος Αθ. Κουσιάδης
13.03.2014 10:21
Οι εκδόσεις Χίλων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έκδοση του βιβλίου «Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν τη σκιά τους» του Συμβούλου ψυχικής υγείας Ευάγγελου Κουσιάδη στις αρχές Μαρτίου του 2014.
Συρανό ντε Μπερζεράκ - Εντμόν Ροστάν
07.03.2014 12:07
Από τις Εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο του Εντμόν Ροστάν με τίτλο, «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου
Δοκίμια Ποιητικής - Μιχαήλ Μπαχτίν
07.03.2014 11:39
Από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί το βιβλίο του Μιχαήλ Μπαχτίν, με τίτλο «Δοκίμια Ποιητικής» σε μετάφραση του Γιώργου Πινακούλα
Σιωπηρή ευωχία - Χρήστος Μπουλώτης
06.03.2014 12:55
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Χρήστου Μπουλώτη, με τίτλο «Σιωπηρή ευωχία»
Η επιστροφή της Κοκκινοσκουφίτσας - Αντώνης Λιάκος
06.03.2014 10:42
Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο του Αντώνη Λιάκου, με τίτλο «Η επιστροφή της Κοκκινοσκουφίτσας. Η αριστερά, και πώς να την σκεφτούμε σε κρίσι-μους καιρούς»