Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Οι ελληνικές ταινίες στην Αυστραλία

Οι ελληνικές ταινίες στην Αυστραλία
Αρχισε στη Μελβούρνη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, που εγκαινιάστηκε αρχικά στο Σίδνεϊ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί και άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, όπως η Αδελαίδα, η Καμπέρα, το Πέρθ και το Μπρίσμπαν.

Αρχισε στη Μελβούρνη το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας, που γίνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ "Αντίποδες". Το φεστιβάλ εγκαινιάστηκε στο Σίδνεϊ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί και άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας όπως η Αδελαίδα, η Καμπέρα, το Πέρθ και το Μπρίσμπαν.

Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών αναφέρουν ότι σε όλη την Αυστραλία δεκάδες χιλιάδες θεατές , όχι μόνο ελληνικής καταγωγής, θα προσέλθουν να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής γνωρίζοντας τη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ αυτό, κατά το παρελθόν, έχει γίνει αφορμή να αγοραστούν ελληνικές ταινίες από αυστραλιανά τηλεοπτικά κανάλια και κινηματογραφικούς διανομείς.

Μεταξύ άλλων οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: Πέντε λεπτά ακόμη-του Γιάννη Ξανθόπουλου, Μια Μέλισσα τον Αύγουστο-του Θοδωρή Αθερίδη, Ενας ήρωας στη Ρώμη-του Πάνου Αγγελόπουλου και Πεθαίνοντας στην Αθήνα-του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Επίσης Κράτησέ με-της Λουκίας Ρικάκη, Παρέες-του Σωτήρη Γκορίτσα, Πανδώρα-του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, Straight Story-της Εφης Μουρίκη και Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Τέλος ως φόρος τιμής στον κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο, θα προβληθούν οι ταινίες Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη, Το χώμα βάφτηκε κόκκινο κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Ελληνικός κινηματογράφος στα Αισχύλεια 2016
02.08.2016 13:22
Τα Αισχύλεια 2016 παρουσιάζουν όπως κάθε χρόνο την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, με έξι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν από τις 26 Αυγούστου 2016 στον θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας.
Δύο ελληνικές συμπαραγωγές συμμετέχουν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών
14.04.2016 16:25
Οι ταινίες Η τελευταία παραλία (L’ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Γυρίζοντας τον κόσμο (Voir du pays) των Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν συμμετέχουν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών.
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2016
29.03.2016 09:50
Με μεγάλο νικητή την ταινία Τετάρτη 04:45, που απέσπασε 9 βραβεία, αλλά και τις ταινίες Ουζερί Τσιτσάνης, Erotica, Exotica, etc κ.ά., που πρωταγωνίστησαν στην φετινή τελετή, ολοκληρώθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκαν στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΤΕ ΤV.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
20.01.2016 12:06
Οι ταινίες της εβδομάδας 21 έως 27 Ιανουαρίου 2016 που θα προβάλλονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι Η επιστροφή, Δεσμοί αίματος, Το μεγάλο σορτάρισμα και Brooklyn.