Από τις 18 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 5 Ιανουαρίου 2014 ο Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης το Room service, μια άπαιχτη στην Ελλάδα κλασική αμερικανική φάρσα, μια απελπισμένη κωμωδία που φλερτάρει με τη σκληρότητα, την αγριότητα και τη σκοτεινιά του γκροτέσκ.

Αμέσως μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού, ο κινηματογραφιστής και θεατρικός σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει με την ομάδα Grasshopper μια ξέφρενη φάρσα της εποχής του Μεσοπολέμου, γραμμένη στον απόηχο του αμερικανικού κραχ. Το Room Service (1937) έχει γίνει θεατρική επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ, ταινία από τους αδελφούς Μαρξ, μιούζικαλ με τον Φρανκ Σινάτρα, μεταμοντέρνα παράσταση σε σκηνοθεσία του Τόμας Οστερμάιερ και τώρα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ένας χρεοκοπημένος θίασος γεμάτος πεινασμένους ηθοποιούς και επίδοξες στάρλετ διαμένει σε ένα δευτεροκλασάτο ξενοδοχείο και μπλέκεται σε μια δίνη από γκάφες και μηχανορραφίες προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση για το νέο του ανέβασμα.

Στην παράσταση, η φρενήρης δράση του έργου εξωθείται στα έσχατα όρια τού σωματικού θεάτρου και της ακραίας περφόρμανς. Ο ολιγομελής νεανικός θίασος ερμηνεύει ασθμαίνοντας δεκατέσσερις ρόλους, εξερευνώντας τα όρια της εξάντλησης αλλά και τη σκληρότητα, την αγριότητα και το μαύρο χιούμορ του να είναι κανείς φτωχός πλην όμως …εφευρετικός.

Διακεκριμένος τόσο για τις θεατρικές όσο και κινηματογραφικές σκηνοθεσίες του, ο 37χρονος Έκτορας Λυγίζος πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με το έργο  Ο κόσμος στο βυθό του Γκ. Όουεν (Αμόρε, 2005) για να ακολουθήσουν ακόμη δέκα παραστάσεις, ανάμεσά τους οι Άγριοι -ο άνδρας με τα θλιμμένα μάτια του Χ. Κλάους (Αμόρε, 2007), Η φάρσα της οδού Γουόλγορθ του Έ.  Γουόλς (Από Μηχανής Θέατρο, 2008), Τροβατόρε του Τζ. Βέρντι (Bios, 2008) και, πιο πρόσφατα, οι Βάκχες του Ευριπίδη (Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2013).
Στο σινεμά έκανε το ντεμπούτο του το 2002 με τη μικρού μήκους Εσωτερικό Σπιτιού με Γυναίκα που Καθαρίζει Μήλα, η οποία κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας και το 2004 συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας με τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, Αγνά Νιάτα. Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού (2012), η πρώτη μεγάλη μήκους ταινία, βασισμένη ελεύθερα στο μυθιστόρημα Η Πείνα του Κνουτ Χάμσουν, θριάμβευσε στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2013 και διακρίθηκε σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ.

Παράλληλη δράση:
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Συζήτηση μετά την παράσταση με τον Έκτορα Λυγίζο.

Συντελεστές
Κείμενο: John Murray – Allen Boretz     
Μετάφραση, Διασκευή & Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος
Σκηνικά & Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Βλασσοπούλου
Παίζουν: Γιάννης Κλίνης, Έκτορας Λυγίζος, Έλενα Μεγγρέλη, Δημήτρης Μοθωναίος, Άρης Μπαλής, Γιάννης Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών