Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δεύτερο Πλατό: έκθεση της Ραλλού Παναγιώτου στη γκαλερί Melas Papadopoulos

Δεύτερο Πλατό: έκθεση της Ραλλού Παναγιώτου στη γκαλερί Melas Papadopoulos

H γκαλερί Melas Papadopoulos παρουσιάζει την έκθεση της Ραλλούς Παναγιώτου, με τίτλο Δεύτερο Πλατό.


Ο τίτλος της έκθεσης Δεύτερο Πλατό αναφέρεται τόσο σε μια τοποθεσία με έναν συγκεκριμένο κήπο, όπου αντικείμενα βρίσκονται σκορπισμένα ανάλογα με τη στιγμή της χρήσης τους, παρουσιάζοντας ένα φαινομενικά άναρχο αλλά καθόλα λειτουργικό τοπίο, όσο και στην γενικήέννοια του πλατό ως ένα πεδίο που δηλώνει μια κατάσταση εντατικού συνεχούς ανάμεσα στη διαμόρφωση, λειτουργία και αξία των πραγμάτων. Ταυτόχρονα η έννοια του πλατό λειτουργεί ως μια ζώνη ενεργητικής παρατήρησης για ότι συμβαίνει έξω από αυτό.


Τα γλυπτά της έκθεσης παρουσιάζονται στους τοίχους και το κέντρο του εκθεσιακού χώρου σαν να αναδύονται απο την επιπεδότητα των επιφανειών που τα φέρουν. Τα έργα φέρουν χαρακτηριστικά που τα συνδέoυν με ένα περιβάλλον ανάπαυλας, ένα αδιευκρίνιστο είδος διακοπής της παραγωγής. Κατασκευασμένα θραύσματα από βατραχοπέδιλα, ανοιγμένα σύκα, υγρές επιφάνειες. Ωστόσο, ο τρόπος εκφοράς των αντικειμένων, η χρήση του μαρμάρου και του μπρούντζου, οι υποστηρικτικοί σωλήνες και τα ράφιαυποδηλώνουν ένα αίσθημα εξεταστικής ανάλυσης στα αντικείμενα.


Μέσα από μια  πολλαπλότητα μορφών και υλικών, όπως μαρμάρινα καλαμάκια ποτού και τσιμεντένιες επιφάνειες τυπωμένες σε δερματίνη, κάθε έργο δημιουργεί κώδικες αναγνώρισης του χώρου. Ανακατασκευάζοντας και συνδέοντας κομμάτια από διαφορετικά περιβάλλοντα, από θέρετρα διακοπών και μουσειακές δομές μέχρι διαφημίσεις προιόντων καλλωπισμού, τα έργα αναφέρονται σε κώδικες παρουσίασης σε σχέση με τις εναλλαγές πολιτιστικής αξίας. Τα χρηστικά αντικείμενα και οι κοινοί χώροι παρουσιάζονται να έχουν εσωτερική, εμπειρική αξία.Η Ραλλού Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και τη Glasgow School of Art (MFA). Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις: Liquid Degrade, Galleri Riis,‘Οσλο, Liste, Βασιλεία, Artists and Engineers, Ibid Projects / ReMap 3, Aθήνα, Exaggerate the Classics, Ibid Projects, Λονδίνο, Heavy Make-Up, AMP, Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Το χάος των αναμνήσεων: Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη
26.07.2016 10:43
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Το χάος των αναμνήσεων. Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη» έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στην αθηναϊκή γκαλερί a.antonopoulou.art.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.