Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Μάρω Κοντού υποδύεται την Δεσποινίς Μαργαρίτα, στο θέατρο Ζίνα

Η Μάρω Κοντού υποδύεται την Δεσποινίς Μαργαρίτα, στο θέατρο Ζίνα

Το θέατρο Ζίνα ,παρουσιάζει, το έργο του Ρομπέρτο Ατάϋντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα», με την Μάρω Κοντού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.

 

Ένα έργο εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας,το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας.

Το θεατρικό μας κείμενο « Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι μία θεατρική αλληγορία….πάνω στην δύναμη της εξουσίας ,ένας επίκαιρος μονόλογος.

 

Ο συγγραφέας του, Ρομπέρτο Ατάϋντε, πού έχει πολύ λογοκριθεί στην πατρίδα του τη Βραζιλία, ισχυρίζεται πώς η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι στην ουσία, ένα συνονθύλευμα αυταρχικών προσωπικοτήτων. Θα μπορούσε να εκπροσωπεί τον Χίτλερ ή τον Νίξον…και τόσους άλλους…πού δυστυχώς τέτοιες προσωπικότητες υπάρχουν.. είναι κυριολεκτικά η ενσάρκωση της αυταρχικότητας, πού όμως σιγά-σιγά ξεχειλώνει, διαλύεται ξεφεύγει από την πραγματικότητα τρελαίνεται.

 

Οι μαθητές πάντα κρίνουν τους δασκάλους τους. Είναι μία διαδικασία αυτόματη. Λίγη ώρα να έχεις περάσει με κάποιον πού σε διδάσκει και έχεις ήδη μία γνώμη για αυτόν. Λοιπόν εσείς αγαπητοί μου θεατές , πού σε λίγο θα γίνετε μαθητές της, θα αποκτήσετε μόνοι σας την δική σας γνώμη και άποψη για την δασκάλα μας την Δεσποινίδα Μαργαρίτα.

Καλό μάθημα !

 

Συντελεστές

 

Ελεύθερη Απόδοση: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος

Ερμηνεύει: Mάρω Κοντού

Συμμετέχει: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά-Κοστούμια : Κώστας Σπυριούνης

Μουσική: Βερόνικα Σεμερτζίδου

Φωτισμόί: Ηλίας Βακάκης

Σχετικές ειδήσεις
Η Δεσποινίς Τζούλια, του August Strindberg στο Από Μηχανής Θέατρο
27.01.2017 16:51
Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει από τις 4 Φεβρουαρίου 2017 το έργο του August Strindberg, Δεσποινίς Τζούλια, σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη.
Δεσποινίς Μαργαρίτα, για 2η χρονιά στο Θέατρο Ζίνα
17.08.2016 16:15
Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Ρομπέρτο Ατάιντε, Δεσποινίς Μαργαρίτα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την 'Εφη Μουρίκη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από τον Οκτώβριο στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Η Δεσποινίς Τζούλια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα
15.04.2016 17:15
Η «Δεσποινίς Τζούλια», το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ ολοκληρώνει τις παραστάσεις την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στις 11-15 και 18-22 Μαΐου για την Θεσσαλονίκη (Θέατρο Εγνατία) και την Πάτρα (Λιθογραφείο) αντίστοιχα.
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα …ένα πικνίκ με το διάβολο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
08.03.2016 14:34
Η τέταρτη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» …ένα πικνίκ με το διάβολο, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα», η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά.