Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

1η Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου

1η Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου
Η 1ης Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου είναι πλεον γεγονός και τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης (Νεστορίδειο). 
Η Triennale αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για να προβληθεί ο πλούτος και η πολυμορφία των καλλιτεχνικών δυνάμεων που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν γύρω από  μια κοινή θάλασσα, τη Μεσόγειο.

Η Ρόδος είχε έναν πρόσθετο λόγο να προτείνει την κορυφαία αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση γιατί, όπως είναι γνωστό, η μοναδική Μεσαιωνική της Πόλη και η ποικιλομορφία του τοπίου έχουν εμπνεύσει πολλούς γνωστούς Έλληνες και ξένους χαράκτες.
 
Η θεσμοθέτηση της Έκθεσης κάθε τρία χρόνια θα δώσει την ευκαιρία στους χαράκτες της Μεσογείου να παρουσιάσουν τα έργα τους και κυρίως να ανταλλάξουν τις καλλιτεχνικές τους εμπειρίες.

Στην 1η Triennale χαρακτικής έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, με είκοσι καλλιτέχνες . Ο αριθμός των έργων ξεπερνάει τα 100. Τα έργα της Triennale θα εκτεθούν στη Νεστορίδειο Δημοτική Πινακοθήκη και η ελληνική συμμετοχή θα τιμήσει την ελληνίδα χαράκτρια Τόνια Νικολαϊδη και τον ρόδιο χαράκτη Βάλια Σεμερτζίδη.

Την έκθεση θα συνοδεύει κατάλογος στα ελληνικά και αγγλικά.

Διάρκεια εκθέσεων έως Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008.
Σχετικές ειδήσεις
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».
Έκθεση Χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ στον πολυχώρο artville
11.11.2015 13:26
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο artville, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο
30.10.2015 11:56
Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), συμμετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής*, εκθέτει έργα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο.
Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής: έκθεση στην Πινακοθήκη Αθηναίων
29.10.2015 17:00
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου μας προσκαλούν στα εγκαίνια της μεγάλης εικαστικής έκθεσης Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.