Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

1η Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου

1η Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου
Η 1ης Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου είναι πλεον γεγονός και τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης (Νεστορίδειο). 
Η Triennale αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για να προβληθεί ο πλούτος και η πολυμορφία των καλλιτεχνικών δυνάμεων που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν γύρω από  μια κοινή θάλασσα, τη Μεσόγειο.

Η Ρόδος είχε έναν πρόσθετο λόγο να προτείνει την κορυφαία αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση γιατί, όπως είναι γνωστό, η μοναδική Μεσαιωνική της Πόλη και η ποικιλομορφία του τοπίου έχουν εμπνεύσει πολλούς γνωστούς Έλληνες και ξένους χαράκτες.
 
Η θεσμοθέτηση της Έκθεσης κάθε τρία χρόνια θα δώσει την ευκαιρία στους χαράκτες της Μεσογείου να παρουσιάσουν τα έργα τους και κυρίως να ανταλλάξουν τις καλλιτεχνικές τους εμπειρίες.

Στην 1η Triennale χαρακτικής έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, με είκοσι καλλιτέχνες . Ο αριθμός των έργων ξεπερνάει τα 100. Τα έργα της Triennale θα εκτεθούν στη Νεστορίδειο Δημοτική Πινακοθήκη και η ελληνική συμμετοχή θα τιμήσει την ελληνίδα χαράκτρια Τόνια Νικολαϊδη και τον ρόδιο χαράκτη Βάλια Σεμερτζίδη.

Την έκθεση θα συνοδεύει κατάλογος στα ελληνικά και αγγλικά.

Διάρκεια εκθέσεων έως Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008.
Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
03.11.2016 11:08
Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος", όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».