Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί διοργανώνει σεμινάριο τεχνικής χορού με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 2,5 ώρες τεχνική κάθε μέρα. Μέσα από ένα ζέσταμα που περικλείει απλές οδηγίες, ενδυνάμωση  και  μικρές κινητικές φράσεις , θα περάσουμε σε έναν συνδυασμό, ο οποίος σταδιακά θα χτιστεί από το πάτωμα μέχρι την όρθια θέση  και θα μας μεταφέρει στο χώρο. Θα επιμείνουμε στην καθαρότητα της κίνησης, στη συνεχή με εναλλαγές δυναμικών εκτέλεσή της και τη διαγραφή της πορείας  της στον χώρο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί επίσης στη διαχείριση των μεταβάσεων από μια κίνηση σε μια άλλη και στην αλληλεπίδραση του ρυθμού του συνόλου. Στόχος μας θα είναι να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε αβίαστα ταχύτητα, αντοχή  και συνείδηση.

Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2005. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Έλδωρ/Λίλα Ζαφειροπούλου, Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, Χορευτές, Smack/Στέλλα Ζάνου, Sinequanon, Αερίτες/Πατρίσια Απέργη, Ζήτα/ ‘Ιρις Καραγιάν, Κι όμΩς Κινείται, Πρόσχημα/Μαρία Κολιοπούλου, δίνοντας παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί επίσης με την Αποστολία Παπαδαμάκη (Τελετή έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων, 2004), Martin Laurence, Μαρία Τζήκα, το μουσικό Δημήτρη Μπασλάμ (Αγησίλαγος), και το σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο/Τραχίνιες (Εθνικό Θέατρο).

Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Arc for dance festival, στο φεστιβάλ Cuore di Grecia (Teatri di Vita/ Μπολόνια), στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves (Rote fabrik, Ελβετία/Ζυρίχη), στο IETM Athens, 5th Intermational contemporary dance, Αλγέρι κ.α.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους David Zambrano, Jeremy Nelson, Inaki Aspillanga, Frey Faust, Martin Kilvady, Keren Levi, Bruno Caverna, Laura Aris Alvarez, Tono Lachky,Damien Jalet, Λίντα Καπετανέα, Josef Frucek, Στέλλα Ζάννου, Αντώνη Φωνιαδάκη κ.α. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας σε παιδιά και ενήλικες, στο Fix dance studio και στο Baile de Barrio.