Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Διαλέξεις θεάτρου από τον Δήμο Πειραιά

Διαλέξεις θεάτρου από τον Δήμο Πειραιά

Το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και ο Οργανισμός Πολιτισμού  Άθλησης Νεολαίας  (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τις διαλέξεις – παρουσιάσεις που οργανώνει, με θεματικό άξονα το θέατρο.


Σκοπός του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων αυτών, που απευθύνονται τόσο σε εξειδικευμένο όσο και σε ευρύ κοινό, είναι η επιμορφωτικού χαρακτήρα ανάλυση και παρουσίαση καλλιτεχνικών, κοινωνικών και ιστορικών θεμάτων που αφορούν στο θέατρο.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η αθηναϊκή  επιθεώρηση (1894-2014). 120 χρόνια Λίγο απ’ όλα»
Εισηγήτρια: Κωνστάντζα Γεωργακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑΤρίτη 26 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η συλλογή Κατράκη»
Εισηγήτριες: Βλαχάβα Εύα, Λουλουμάρη Ιωάννα, Τσουράπη Βίκυ - Προπτυχιακές φοιτήτριες, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ

 

Κυριακή 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-12:30

Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου στο Δημοτικό Θέατρο «Κωσταράκος» στα Καμίνια (Θήρας & Μαντινείας, Καμίνια). Η δράση θα υποστηριχθεί από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Είσοδος Ελεύθερη

Εμψυχώτριες: Λουλουμάρη Ιωάννα, Τρουφάκου Ντέμη, Τσουράπη Βίκυ


Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Γενικές επισημάνσεις για το θέατρο στην εκπαίδευση»
Εισηγητές: Τάκης Τζαμαργιάς, ΕΕΔΙΠ ΕΚΠΑ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Γιώργος Μακρίδης, Δρ. Κοινωνιολογίας

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30

«Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Η αναγέννηση»Εισηγητής: Κώστας Κουρμουλάκης, Σκηνογράφος / Θεατρολόγος 

Διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29). 

Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Δράσεις Πολιτισμού» της Δ/νσης Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού-Πολιτισμού-Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου.

Η προγραμματισμένη για την ημερομηνία αυτή διάλεξη της επίκουρης καθηγήτριας του πανεπιστημίου Πατρών Αθηνάς Κορώνη αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.

Σχετικές ειδήσεις
Η τριλογία της αγάπης: Η 2η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
21.02.2017 14:57
Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
03.10.2016 16:56
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια παραστάσεων έως 22 Ιανουαρίου 2017.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Δράση 2 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", Δράση 2, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η δεύτερη παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.