Το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και ο Οργανισμός Πολιτισμού  Άθλησης Νεολαίας  (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τις διαλέξεις – παρουσιάσεις που οργανώνει, με θεματικό άξονα το θέατρο.

Σκοπός του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων αυτών, που απευθύνονται τόσο σε εξειδικευμένο όσο και σε ευρύ κοινό, είναι η επιμορφωτικού χαρακτήρα ανάλυση και παρουσίαση καλλιτεχνικών, κοινωνικών και ιστορικών θεμάτων που αφορούν στο θέατρο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η αθηναϊκή  επιθεώρηση (1894-2014). 120 χρόνια Λίγο απ’ όλα»
Εισηγήτρια: Κωνστάντζα Γεωργακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

«Η συλλογή Κατράκη»
Εισηγήτριες: Βλαχάβα Εύα, Λουλουμάρη Ιωάννα, Τσουράπη Βίκυ – Προπτυχιακές φοιτήτριες, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00-12:30

Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου στο Δημοτικό Θέατρο «Κωσταράκος» στα Καμίνια (Θήρας & Μαντινείας, Καμίνια). Η δράση θα υποστηριχθεί από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Είσοδος Ελεύθερη

Εμψυχώτριες: Λουλουμάρη Ιωάννα, Τρουφάκου Ντέμη, Τσουράπη Βίκυ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

«Γενικές επισημάνσεις για το θέατρο στην εκπαίδευση»
Εισηγητές: Τάκης Τζαμαργιάς, ΕΕΔΙΠ ΕΚΠΑ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Γιώργος Μακρίδης, Δρ. Κοινωνιολογίας

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30

«Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Η αναγέννηση»Εισηγητής: Κώστας Κουρμουλάκης, Σκηνογράφος / Θεατρολόγος

Διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Δράσεις Πολιτισμού» της Δ/νσης Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού-Πολιτισμού-Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου.

Η προγραμματισμένη για την ημερομηνία αυτή διάλεξη της επίκουρης καθηγήτριας του πανεπιστημίου Πατρών Αθηνάς Κορώνη αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.