Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ροές

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ροές

Από τις εκδόσεις Ροές, στη σειρά microMEGA κυκλοφόρησαν οι εξής τέσσερις νέοι τίτλοι: Paul Lagargue - Η θρησκεία του Κεφαλαίου, Συλλογικό: Ένας διάλογος για την εθνική ταυτότητα και την κρίση, Miguel De Unamuno - Περί εξευρωπαϊσμού και Φίοντορ Ντοστογιέφσκι - Για τον Πούσκιν.


Αναλυτικότερα:

PAUL LAFARGUE - Η θρησκεία του Κεφαλαίου
Απόδοση-προλεγόμενα: Αλέξανδρος Βέλιος, Επίμετρο: Αντώνης Κεφαλάς
Σελ. 192, Τιμή: 10 €, ISBN: 978-960-283-394-0

O Λαφάργκ σκηνοθετεί ένα φανταστικό συνέδριο στο Λονδίνο, στο οποίο σπεύδει η αφρόκρεμα του διεθνούς κατεστημένου, πανικόβλητου από την επικίνδυνη εξάπλωση των σοσιαλιστικών ιδεών. Αναζητώντας επειγόντως έναν νέο Θεό προς τέρψη του «λαϊκού κτήνους», το συνέδριο επινοεί το «Πιστεύω» της νέας θρησκείας του καπιταλισμού, την κυνική θεολογία της εμπορευματοποίησης του ανθρώπου…


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ - Ένας διάλογος για την εθνική ταυτότητα και την κρίση
Επιμέλεια έκδοσης: Αλέξανδρος Βέλιος, Σελ. 128, Τιμή: 7 €, ISBN: 978-960-283-395-7

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Ελλάς: Δύση ή Ανατολή;, οι εκδόσεις Ροές διοργάνωσαν μια συζήτηση κατά την οποία επτά γνωστά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου βίου (Κ. Ι. Αγγελόπουλος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Αλέξανδρος Βέλιος, Παναγιώτης Γεννηματάς, Τάκης Θεοδωρόπουλος , Αλέκος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπανδρόπουλος) διασταύρωσαν τις απόψεις και τον προβληματισμό τους για τον άλυτο γρίφο της νεοελληνικής ταυτότητας, τις ιστορικές παθογένειες που υπονομεύουν τη σύγχρονη πορεία της χώρας και τις προϋποθέσεις μιας πραγματικής εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.


MIGUEL DE UNAMUNO - Περί εξευρωπαϊσμού
Μετάφραση: Δέσποινα Σαραφείδου, Προλεγόμενα: Αλέξανδρος Βέλιος,
Επίμετρο: Βίκτωρ Ιβάνοβιτς, Σελ. 144, Τιμή: 9 €, ISBN: 978-960-283-396-4

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο (για την Ελλάδα τού σήμερα) δοκίμιο του 1906, στο οποίο ο σπουδαίος Ισπανός διανοητής εμφανίζεται να εκστρατεύει κατά του «εξευρωπαϊσμού» και του «εκμοντερνισμού». Ο Ουναμούνο ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί «άλλη μέθοδο από αυτήν του πάθους», αποστρέφεται την επιστημονική ορθότητα του καιρού του, παραμένει μεταφυσικός, μυστικιστής, μεσαιωνικός. Αλλά είναι καίριος όταν στηλιτεύει τον «άγονο υβριδισμό» που νοθεύει χωρίς να εμπλουτίζει την εθνική ταυτότητα μιας χώρας.


ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ - Για τον Πούσκιν
Μετάφραση: Πάνος Σταθόγιαννης Σελ. 112, Τιμή: 7 €, ISBN: 978-960-283-397-1

8 Ιουνίου 1880. Ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι πραγματοποιεί την τελευταία δημόσια εμφάνισή του εκφωνώντας τον περίφημο λόγο του για τον Πούσκιν. Με τη διορατική ματιά του, δεν ρίχνει απλώς φως στο έργο του σπουδαίου Ρώσου ποιητή, αλλά παράλληλα δίνει απάντηση σε πλείστα όσα ερωτήματα που απασχολούν τη ρωσική, και όχι μόνο, κοινωνία. Η εμπνευσμένη αυτή ομιλία, που συντάραξε το ακροατήριο, αποτελεί και την πνευματική διαθήκη του μεγάλου κλασικού συγγραφέα.

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.