Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Το μουσείο των Οσκαρ

Το μουσείο των Οσκαρ
Στον γάλλο αρχιτέκτονα Κριστιάν ντε Πορσαμπάρκ, ανέθεσε η αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών, το σχεδιασμό και την ανέγερση του μουσείο των Οσκαρ στο Χόλιγουντ.

Στον γάλλο αρχιτέκτονα Κριστιάν ντε Πορσαμπάρκ, ανέθεσε η αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών, το σχεδιασμό και την ανέγερση του μουσείο των Οσκαρ στο Χόλιγουντ.

Ο Σιντ Γκάνις, πρόεδρος της ακαδημίας που κάθε χρόνο απονέμει τα κινηματογραφικά βραβεία , δήλωσε πως ελπίζει το έργο να ξεκινήσει το 2009 και να ολοκληρωθεί τρία χρόνια αργότερα.

Ανέφερε ακόμα ότι είναι καιρός πια το Λος Αντζελες να αποκτήσει το πρώτο μουσείο πραγματικά αφιερωμένο στον κινηματογράφο, στην ιστορία και στα σημαντικότερα βραβεία του.

Από την πλευρά του, ο ντε Πορσαμπάρκ που έχει τιμηθεί με το ανώτερο αρχιτεκτονικό βραβείο Πρίτζκερ, τόνισε πως τρέφει πραγματικό πάθος για τον κινηματογράφο και συχνά συνδέει την Εβδομη Τέχνη με την αρχιτεκτονική.

"Το Μουσείο της Ακαδημίας θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο ταξίδι των επισκεπτών στο σύμπαν του κινηματογράφου", είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος αρχιτέκτονας , που θα χτίσει το μουσείο σε έκταση που θα βλέπει στη διάσημη πινακίδα με τη λέξη Hollywood.

.

Σχετικές ειδήσεις
Η ταινία
13.09.2016 15:43
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην ειδική προβολή της ταινίας «Υπόθεση Νοτόριους» (Notorious - 1946, 101’), του Άλφρεντ Χίτσκοκ, την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, 20:30, στα παρακάτω 5 μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και Μουσείο Μαστίχας Χίου.
Suntan: Μία από τις πενήντα καλύτερες ταινίες για τα «Ευρωπαϊκά Όσκαρ»
24.08.2016 15:10
Το «Suntan» βρίσκεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2016
29.03.2016 09:50
Με μεγάλο νικητή την ταινία Τετάρτη 04:45, που απέσπασε 9 βραβεία, αλλά και τις ταινίες Ουζερί Τσιτσάνης, Erotica, Exotica, etc κ.ά., που πρωταγωνίστησαν στην φετινή τελετή, ολοκληρώθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκαν στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΤΕ ΤV.
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016: Η απονομή πλησιάζει
21.03.2016 10:44
Η μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και θα είναι λαμπερή.
Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016
11.03.2016 17:17
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη βραδιά της απονομής μπαίνουν από σήμερα τα ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.