Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Φωτόγραμμα συνεχίζει με επιτυχία τη διαδραστική παράσταση βιωματικού θεάτρου «Αναζητώντας τη ζωή – Οι περιπέτειες της Σοφίας και του Νικόλα», στο θέατρο Άνεσις στις 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου 2013.

Το Φωτόγραμμα είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που δραστηριοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια στη δημιουργία διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων  με βάση τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Δημιουργεί δηλαδή  διαδραστικές  κινηματογραφικές ταινίες και βιωματικές θεατρικές παραστάσεις , εφαρμόζοντας  σύγχρονες τεχνολογίες και  πολυμέσα (multimedia)  που επιτρέπουν τη συμμετοχή των μαθητών-θεατών με ασύρματα τηλεχειριστήρια.

Μετά την περυσινή επιτυχία της παράστασης βιωματικού θεάτρου «Αναζητώντας τη ζωή / Οι περιπέτειες της Σοφίας και του Νικόλα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσίρος και η θεατρική ομάδα Φωτόγραμμα, παρουσιάζουν και πάλι την πρωτότυπη παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, που στόχο έχει τη συμμετοχή των θεατών σε αυτή, “σχεδιάζοντας” ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό πολυθέαμα.

Πρόκειται χωρίς άλλο για μία βιωματική παράσταση που προτείνεται για τάξεις δημοτικού και γυμνασίου –με ανάλογες προσαρμογές- και  στόχο έχει τη γνώση!

Μια παράσταση που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο το νόημα της ζωής και την αξία της γνώσης, λύνοντας αινίγματα και περνώντας δοκιμασίες.

Στα προβαλλόμενα μέρη εμφανίζονται οι ηθοποιοί Άκης Σακελαρίου και Κατερίνα Τσάβαλου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειο (Εθνικής Αμύνης 2).