Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία για τα 25 Χρόνια δημιουργίας του συνθέτη Φίλππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη

Συναυλία για τα 25 Χρόνια δημιουργίας του συνθέτη Φίλππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης με περισσότερα από 80 έργα και εκτελέσεις έργων σε πολλές χώρες από κορυφαία μουσικά συγκροτήματα, θεωρείτε ως ένας από τους πολυγραφότερους και πλέον δραστήριους συνθέτες της γενιάς του. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2008 με το Βραβείο «Παπαϊωάννου».


Από το 1988 και την Λειτουργία αρ.1, το πρώτο του έργο που συνέθεσε σε ηλικία 19 ετών και ηχογραφήθηκε στη Μόσχα, έχουν περάσει 25 χρόνια.


Με αφορμή την επέτειο αυτή η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με την συμμετοχή εκλεκτών σολίστ υπό τη διεύθυνση του συνθέτη θα παρουσιάσει πέντε χαρακτηριστικά έργα.


Η συναυλία θα ξεκινήσει με μία σύνθεση του Δημήτρη Δραγατάκη, τιμή στον δάσκαλο και δημιουργό.


Συμμετέχουν: Γιάννης Αερινιώτης, Διονύσης Βερβετσιώτης, Λένια Ζαφειροπούλου, Ελισάβετ Κουναλάκη, Άγγελος Πολίτης, Γιάννης Τσελίκας.

Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων Opus Femina, δ/λία Φάλια Παπαγιαννοπούλου.

Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση Φίλιππος Τσαλαχούρης

 

Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη
04.11.2016 13:18
To Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1926 από τον μεγάλο μας εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση - προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.