Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΣΚΡΑΤΣ: κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες από το Βυρσοδεψείο

ΣΚΡΑΤΣ: κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες από το Βυρσοδεψείο

Το Βυρσοδεψείο την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 στις 18.00 εγκαινιάζει με ενθουσιασμό το ΣΚΡΑΤΣ, μια νέα πλατφορμά έργων εν εξελίξει με έργα νέων καλλιτεχνών απο το χώρο του θεάτρου, χορού, μουσικής, και performance.


Το ΣΚΡΑΤΣ βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μιας παράστασης η οποία διαμορφώνεται και αξιολογείται από το κοινό σε διάφορα στάδια της εξέλιξής της.


Κάθε Κυριακή στις 18.00 το Βυρσοδεψείο προσκάλει καλλιτέχνες να δείξουν την δουλειά τους και να μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική διαδικασία τους. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μια εσωτερική θέαση της δουλειάς τους ενώ παράλληλα το κοινό θα παροτρύνεται να κάνει παρατηρήσεις και σχόλια. Σε δεύτερη φάση, το Βυρσοδεψείο κάθε μήνα θα αναλαμβάνει την παραγωγή σε μια επιλεγμένη ομάδα ώστε να επαναλάβει την παράστασή της στην εξελιγμένη της μορφή για 3 αποκλειστικές για την ομάδα παραστάσεις. Η επιλογή σχετίζεται άμεσα με την ανταπόκριση του κοινού που σε σχετικό ερωτηματολόγιο θα σχολιάζει και θα ψηφίζει για την κάθε παράσταση που θα παρακολουθεί.


Στόχοι της πλατφόρμας ΣΚΡΑΤΣ είναι:

- Να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι νέοι καλλιτέχνες μπορούν εύκολα να δείχνουν τη δουλειά τους και να την εξελίσουν μέσω άμεσης αλλά και συχνής επικοινωνίας με το κοινό τους.

- Να κάνει το έργο νεων καλλιτεχνών γνωστό στο ευρύ κοινό και να δημιουργήσει νέο κοινό για νέους καλλιτέχνες.

- Να προσφέρει ένα χώρο όπου νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς και κοινό βρίσκονται όλοι μαζί για να συζητήσουν καινοτόμες ιδέες και να προάγει τη δημιουργία σύγχρονου θεάτρου που απαντάει στις σημερινές κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες.


Αν θέλετε να εκμεταλευτείτε αυτή την ευκαιρία και να συμμετάσχετε σε αυτή την πρωτοποριακή πλατφόρμα δεν έχετε παρά να μας στείλετε συμπληρωμένη την αίτηση συνοδευόμενη από ένα βιογραφικό και περιγραφή του έργου σας εν εξελίξει και ένα link με δείγμα του παραστάσιμου υλικού σας ή υλικό από πρόβες.


Σε κάθε ΣΚΡΑΤΣ θα παρουσιάζεται δουλειά από τέσσερις καλλιτέχνες ή ομάδες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις επιλεχθέντες υποβληθείσες αιτήσεις. Όταν καλύπτονται οι θέσεις για συγκεκριμένη ημέρα παρουσίασης, οι ομάδες θα τοποθετούνται αυτομάτως στην αμέσως επόμενη ημέρα ΣΚΡΑΤΣ. Οι ομάδες θα ειδοποιούνται άμεσα.


Οι παραστάσεις θα γίνονται σε σκηνή 5x6 και θα παρέχεται βασικός ηχητικός και φωτιστικός εξοπλισμός καθώς και η δυνατότητα προβολής.


Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε στο παρακάτω link:https://drive.google.com/file/d/0Bxzit-wmkEGwT29RZEJiQ2ttaDA

 
Ανοιχτό Κάλεσμα: την οποία στέλνετε με email στο scratch@vyrsodepseio.com βάζοντας ως θέμα “συμμετοχή”.


Για περισσότερες πληροφορίες: scratch@vyrsodepseio.com

Σχετικές ειδήσεις
Η παράσταση Lebensraum - Ζωτικός Χώρος για την Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία
15.02.2017 16:38
Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 21:00, η παράσταση Lebensraum-Ζωτικός χώρος του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου, θα δοθεί στην θεατρική σκηνή του Faust για την Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θέατρου Άττις
15.04.2016 12:54
Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες του "ΑΝΚΟΡ" της νέας παράστασης του Θεάτρου Άττις σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού
24.02.2016 10:30
Το Εθνικό Θέατρο και η Πειραματική Σκηνή -1 ευχαριστεί όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη φετινή Πλατφόρμα νέων δημιουργών: "Θέμα Εμφύλιος".