Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 ανοίγει η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ
Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας που διοργανώνεται για ένατη
συνεχή χρονιά και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετέχουν έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα, έπειτα από επιλογή ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας Διόνυσος που συμμετέχει εκτός συναγωνισμού.

Τιμώμενο Πρόσωπο του Φεστιβάλ είναι φέτος η Κάτια Δανδουλάκη, για την οποία θα μιλήσει και θα παρουσιάσει με το δικό του τρόπο ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Η Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις και θα απονείμει τα βραβεία αποτελείται από τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, την Σοφία Ιορδανίδου, τον Κώστα Λιάκουρη, τον Μάριο Ποντίκα, και τον Γιάννη Ρήγα.

Παρουσιαστές του Φεστιβάλ είναι για μία ακόμη χρονιά ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιώργος Παπαστεφάνου. Η οκταήμερη Γιορτή Θεάτρου θα κλείσει με μουσικές και τραγούδια του Κώστα Λιάκουρη και άλλων συνθετών, που θα ερμηνεύσει κατά την τελετή λήξης η Νένα Βενετσάνου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας Διόνυσος με το Δήμο Ορεστιάδας, τη Δ.Ε.Π.Α.Ο., τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, και την Τ.Ε.Δ.Κ. Έβρου και θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ορεστιάδας, ενώ οι παραστάσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00.