Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

The Νext Step Quintet στην Αρχιτεκτονική

The Νext Step Quintet στην Αρχιτεκτονική

Η Μουσική Σκηνή Αρχιτεκτονική υποδέχεται το Νext Step Quintet, για μια ξεχωριστή παράσταση την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.


Το Νext Step Quintet δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2011 από πέντε νέους μουσικούς, με σκοπό να παρουσιάσουν την δική τους πρόταση για την jazz του σήμερα μέσα από τις επιρροές και τα βιώματά τους.


Έχοντας μοιραστεί πολλές μουσικές εμπειρίες σαν συμφοιτητές στο μουσικό τμήμα της Κέρκυρας και με την προσθήκη του Ορφέα Τσουκαλά στο τενόρο σαξόφωνο προχώρησαν στη δημιουργία του group και άρχισαν να δουλεύουν σε δικές τους συνθέσεις καθώς και σε συνθέσεις καλλιτεχνών από τον χώρο της σύγχρονης τζαζ σκηνής. Μετά από μία σειρά συναυλιών στην Αθήνα και την συνεργασία τους με τον Τάκη Πατερέλη στο σαξόφωνο τον Χειμώνα του 2012-2013 ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο, ο όποιος περιλαμβάνει εννιά συνθέσεις των μελών του γκρουπ, και κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο από την εταιρία Puzzlemusik.


Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου θα παρουσιάσουν στην Αρχιτεκτονική υλικό από τον δίσκο τους αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό από την επόμενη δουλειά τους.


Το Next Step Quintet αποτελούν οι:
Ορφέας Τσουκαλάς - τενόρο σαξόφωνο
Θοδωρής Κότσυφας - κιθάρα
Γιάννης Παπαδόπουλος - πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος - κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς - τύμπανα

www.facebook.com/TheNextStepQuintet

Σχετικές ειδήσεις
Οι Next Step Quintet σε ένα αφιέρωμα στους Radiohead στο Gazarte
23.11.2016 16:52
Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο "hot jazz μπάντα". Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.
Οι Next Step Quintet live στο Duende Jazz Bar
08.04.2016 10:28
Οι Next Step Quintet θα εμφανιστούν για ένα live την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο Duende Jazz Bar, στη Θεσσαλονίκη.
Η Ευρυδίκη στην Αρχιτεκτονική Live
30.03.2016 14:02
Η Ευρυδίκη μετά από έναν πολύ δημιουργικό χειμώνα, επιστρέφει για μία και μόνο εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική, την Κυριακή 17 Απριλίου. Αφορμή το καινούργιο της τραγούδι «ΠΑΓΟΣ» σε στίχους της Sunny Μπαλτζή και μουσική του Bob Κατσιώνη που μόλις κυκλοφόρησε από την 14music.
Οι Next Step Quintet live στο ΙΛΙΟΝ plus
30.03.2016 11:29
Το ότι οι Next Step Quintet είναι από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, από τις δυνάμεις της νέας γενιάς της ελληνικής jazz σκηνής ήρθε να επιβεβαιώσει η διάκριση που απέσπασαν μόλις πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό «Made In New York Jazz Competition».
Οι Next Step Quintet live στο Κελάρι ATHENAEUM
15.03.2016 12:36
Οι Next Step Quintet, με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.