Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Η Ντενεκεδούπολη: παράσταση κουκλοθέατρου από την Ουτοπία

Η Ντενεκεδούπολη: παράσταση κουκλοθέατρου από την Ουτοπία

Η Ομάδα κουκλοθέατρου Ουτοπία παρουσιάζει στον χώρο της, τις δύο ερχόμενες Κυριακές 17 και 24 Νοεμβρίου στις 12:00, το έργο της Ευγενίας Φακίνου, Η Ντενεκεδούπολη, με τη γνωστή μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.


Λίγα λόγια για το έργο:

Τι κάνουμε το κουτί του καφέ όταν τελειώνει; Τι κάνουμε το κουτί από τις σαρδέλες, από την κομπόστα μήλο, το βούτυρο; Τα πετάμε; Και που πάνε;


Όλα αυτά τα μικρά ντενεκάκια μαζεύτηκαν και έφτιαξαν μια πόλη. Την δικιά τους πόλη, την ντενεκεδούπολη. Και ενώ προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή της πόλης τους εμφανίζεται ο Λαδένιος. Το πιο μεγάλο το πιο αυταρχικό ντενεκάκι και…


Μια επίκαιρη παράσταση κουκλοθέατρου με πολύ κέφι, έξυπνες ατάκες, ζωντανή μουσική και πολλά τραγούδια. Μια παράσταση που με πρωτότυπο τρόπο προβληματίζει τα παιδιά πάνω σε κοινωνικά και οικολογικά θέματα.


Στο τέλος της παράστασης ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι και για όσα παιδιά θέλουν η κατασκευή μιας "ντενεκεδένιας" κούκλας.


Διάρκεια παράστασης 50΄

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
03.11.2016 16:55
Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένο τον Ιταλό μαριονετίστα Ρικάρντο ντι Λάουρο, με την παράσταση κουκλοθέατρου: “Ο Newton και η πεταλούδα”, τις Κυριακές 20 και 27 Νοεμβρίου 2017, στις 6μ.μ.
Το ΚΘΒΕ στο 9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και στην ελληνική κοινότητα της Σόφιας
27.09.2016 13:55
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση κουκλοθεάτρου του ΚΘΒΕ «Το Δώρο» στη Σόφια, μετά από πρόσκληση του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου που πραγματοποιήθηκε εκεί.
Το Δώρο: Κουκλοθέατρο από το ΚΘΒΕ σε καλοκαιρινή περιοδεία
15.06.2016 15:30
Αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ ταξιδεύει στις γειτονιές της πόλης και των περιφερειακών δήμων αλλά και σε φεστιβάλ με «Το Δώρο», μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Ιδιαίτερα πλάσματα του Roberto White στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα
23.03.2016 17:07
Συνεχίζεται το "3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα", στο πλαίσιο του οποίου το Σάββατο 2 Απριλίου & την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, καλεσμένος είναι ο Roberto White από την Αργεντινή με την παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες "Ιδιαίτερα πλάσματα".
Ο Γαϊγλάρος από την ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι στο Ακροποδητί
25.01.2016 12:27
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:00 έρχεται στο Ακροποδητί, μια παράσταση Κουκλοθεάτρου για μικρούς και μεγάλους από την Ομάδα Κουκλοθεάτρου "Τα Πάντα Φι" με τίτλο “Ο Γαϊγλάρος”.