Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ένα κερί αρκεί: Θεατρικός μονόλογος στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ένα κερί αρκεί: Θεατρικός μονόλογος στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη στο πλαίσιο της έκθεσης για τον Κ.Π. Καβάφη παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο, Ένα κερί αρκεί, σε ιδέα, παραγωγή και ερμηνεία της Ηωάννας Σπανού.


Ένα βράδυ, μια γυναίκα και ένας κούρος στήνουν μιας πρώτης τάξεως κουβέντα για την πολιτική κατάσταση της ελληνικής επικράτειας. Η ιστορία ξεδιπλώνεται από την εποχή των αρχαίων ηρώων και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Πόλεμοι, βασιλείς και τύραννοι, έρωτες και κηδείες, αναβιώνουν μέσα από εννέα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη. Η δύναμη της τέχνης του Αλεξανδρινού ποιητή επικυρώνεται από την τρομακτική της αμεσότητα, την σύνδεσή της με τη δική μας εποχή, αλλά και με την αισθητική τελειότητα της ελληνικής γλώσσας. Η παράσταση χρησμοποιεί καλλιτεχνικά έργα Ελλήνων του κόσμου, ανθρώπων σαν τον ποιητή, που ζώντας έξω από την πατρίδα, καλλιέργησαν τον πνευματικό τόπο που ονομάζουμε Ελλάδα.


Παραγωγή: Καλλιτεχνική εταιρεία ΝΨ.


Ηωάννα Σπανού ιδέα, παραγωγή, ερμηνεία

Σχετικές ειδήσεις
Μωρό μου, της Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου στο Βijoux de kant hood
04.07.2016 13:26
Το Βijoux de kant hood φιλοξενεί τον θεατρικό μονόλογο της Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου, με τίτλο Μωρό μου, σε ερμηνεία της ίδιας, η οποία θα παρουσιάστεί για δυο βραδιές από την Ομάδα Χρώμα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή. 
Μονόλογος της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, από τη Μάνια Παπαδημητρίου στη Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα
13.06.2016 15:55
Η Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα φιλοξενεί την Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία παρουσιάζει τον Μονόλογο της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Συναντήσεις.
Γύρω από τη φωτιά, του Κωνσταντίνου Κωστούρου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.02.2016 16:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το έργο Γύρω από την Φωτιά, ένα θεατρικό δρώμενο - εγκατάσταση από τον Κωνσταντίνο Κωστούρο, με αφήγηση και μουσική.
Οι Αγροίκοι, του Κάρλο Γκολντόνι από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
10.02.2016 14:35
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη του παραγωγή για το 2016, «Οι Αργοίκοι» του Kάρλο Γκολντόνι (πρωτότυπος τίτλος: I Rusteghi).
Αχ Μπαχ!, μια θεατρική παράσταση για τη μουσική στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
02.12.2015 10:17
Στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζεται για 14 Σαββατοκύριακα μια θεατρική παράσταση για τη μουσική με τίτλο «Αχ Μπαχ!», από τις 5 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 24 Ιανουαρίου 2016.