Ο Oddisee έρχεται για ένα βράδυ στο Gazarte με Soul ατμόσφαιρα, RnB δυναμική και ένα δίσκο με τίτλο “People Hear What they See“, ο οποίος δίκαια αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο Hip-Hop/Rap album της χρονιάς που μας πέρασε, για το itunes του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάπου μεταξύ της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, ο Αφρο-Αμερικανός Oddisee δίνει κάθε μέρα το δικό του στίγμα σε αυτό που αποκαλούμε Soul-Rnb σκηνή. Η πιο μελωδική και ατμοσφαιρική πλευρά της hip-hop με μία σειρά παραγωγών που τον έχουν θέσει σε εξέχουσα θέση στο δισκογραφικό στερέωμα, αλλά και ένα “Paralyzed” που έχει καταφέρει να ακούγεται δυνατά σε κάθε σωστή , εναλλακτική Soul Playlist.

Έζησε μέσα σε μία καθαρά μουσική οικογένεια. Από την παιδική του κιόλας ηλικία επηρεάστηκε τόσο από τις Gospel καταβολές της μητέρας του, όσο από τις σουδανέζικες ρίζες του πατέρα του και των όσων καταξιωμένων ποιητών, μουσικών και άλλων καλλιτεχνών βρίσκονταν στον οικογενειακό και φιλικό περίγυρο. Λίγο αργότερα γνώρισε τη hip-hop μέσω των μεγαλύτερων ξάδερφών του και σιγά σιγά άρχιζει να διαμορφώνεται εντός του, ένα μουσικό υπόβαθρο που δικαιολογεί την ιδιαιτερότητα αλλά και την ποιότητα του ήχου του. Άρχισε να παράγει δική του μουσική μετά από παρότρυνση του πατέρα του, ακριβώς μετά από την ένταξή του στο τμήμα εικαστικών τεχνών του Art Institute της Φιλαδέλφειας.

Η αρχή όλων ήταν το τραγούδι Lounge Musik  για τον DJ Jazzy Jeff στο “A Touch of Jazz” στούντιο, ενώ ακολούθησε μία σειρά συνεργασιών με καλλιτέχνες όπως o Talib Kweli, ο J-Live, ο Little Brother και ο Apollo Brown. Έχει ως πρότυπά του τους “Α tribe Called Quest” αλλά και τον Rakim, αναγνωρίζοντάς τους την αξία του να αφιερώνουν τη ζωή τους σε μία Hip-Hop που ξεφεύγει από τα κατώτερα ένστικτα και στερεότυπα. Αντ’αυτού, αφιερώνονται σε αξίες και μηνύματα ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, την πλήξη και τη βία. Βάσει αυτής της φιλοσοφίας πορεύεται και ο ίδιος ο Odissee στις συνθέσεις του.

Opening act θα είναι η Katerina Duska. Μία τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια την οποία γνωρίσαμε πρόσφατα και καταλάβαμε αμέσως ότι πρόκειται για περίπτωση “One in a million”, όπως είναι και ο τίτλος του πρώτου της τραγουδιού, που έχει ήδη γίνει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Η Katerine Duska γεννήθηκε και έζησε στον Καναδά, αλλά οι ρίζες της είναι ελληνικές. Οι μουσικές της επιρροές έχουν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, ενώ εξέχουσα θέση ανάμεσα στα πρότυπά της έχουν οι Beatles και η Nina Simone.

Raye Charles, Marvin Gaye, Billie Holiday αλλά και μια βαθιά αγάπη στο μουσικό μεγαλείο των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, στα ακούσματα των οποίων εκτέθηκε από μικρή ηλικία, συνθέτουν ένα μουσικό υπόβαθρο που η Katerine Duska παρουσιάζει με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας RnB, Soul και Jazz μονοπάτια.